AcasăOldRomanii au prins gustul pentru city break-uri

Romanii au prins gustul pentru city break-uri

Amsterdam este preferatul tinerilor pentru city break

Numarul turistilor care au rezervat vacante de tip city break in primele opt luni ale acestui an este de trei ori mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Amsterdam este preferatul tinerilor pentru city break

Cele mai populare destinatii de city break sunt Amsterdam, Viena, Istanbul, Varsovia si Munchen, unde turistii cheltuie pana la 300 euro/ persoana pentru o vacanta cu trei nopti de cazare si micul dejun inclus. Potrivit unui studiu realizat de agentia online Paravion.ro, principalele criterii in functie de care turistii aleg destinatiile pentru acest tip de vacante sunt tarifele avantajoase si numarul mare de obiective turistice din orasele vizitate. Prin urmare, in topul destinatiilor preferate sunt orasele cu o bogata componenta culturala si istorica. Reprezentantii agentiei sustin ca se observa o crestere a apetitului romanilor pentru city break, fata de anul precedent. Mai mult, in 2015, majoritatea turistilor au profitat de ofertele tot mai avantajoase ale companiilor aeriene, si au accesat pachete cu acest tip de vacanta chiar si de doua ori pe an.

Praga si Amsterdam, printre preferinte

Conform agentiei, in 2015, majoritatea city break-urilor (70%) au fost accesate de tineri, care au cheltuit, in medie, 250 euro/persoana. Destinatiile preferate ale turistilor tineri au fost Praga, Barcelona si Amsterdam. Pe de alta parte, turistii seniori, ale caror cereri reprezinta 30% din solicitarile primite de agentie, au cheltuit pana la 300 euro/persoana, in destinatii ca Praga, Viena si Munchen. Cele mai solicitate perioade de catre turistii din ambele categorii de varsta au fost lunile februarie si septembrie. In ceea ce priveste profilul turistului roman de city break, acesta are intre 30-50 de ani, pleaca in cuplu, calatorind cu avionul si alege, in general, vacante cu trei nopti de cazare si cu mic dejun inclus.

author avatar
Arpad Dobre
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger