AcasăOldRomania risca pierderea finantarilor UE

Romania risca pierderea finantarilor UE

Corina Cretu cere solutii clare de sprijin pentru beneficiarii fondurilor europene

Autoritatile de la Bruxelles mai accepta facturi pentru decontarea fondurilor europene pentru perioada 2007-2013 doar in urmatoarele sase saptamani. Comisarul european Corina Cretu atrage atentia ca guvernantii de la Bucuresti trebuie sa depuna cat mai multe documente pentru investitiile deja efectuate, altfel riscam pierderea finantarilor.

Corina Cretu cere solutii clare de sprijin pentru beneficiarii fondurilor europene

Comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, s-a intalnit, recent, cu noul ministrul al Fondurilor Europene, Aura Raducu, cerandu-i sa gaseasca solutii clare de sprijin pentru beneficiarii fondurilor europene. „I-am recomandat sa depuna toate eforturile pentru cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene pentru perioada 2007-2013. La fel de importanta consider ca este demararea fara intarzieri a implementarii tuturor programelor din perioada 2014-2020”, a scris Corina Cretu pe pagina sa de Facebook. Pe de alta parte, comisarul european s-a intalnit si cu noul premier desemnat, Dacian Ciolos, pe care l-a avertizat ca trebuie sa depuna eforturi mai mari pentru atragarea a cat mai multor finantari de la UE din exercitiul financiar 2007-2013.

Pericol de dezangajare

Corina Cretu i-a cerut lui Dacian Ciolos sa accelereze absorbtia fondurilor europene. „Ma preocupa in mod special inchiderea in bune conditii a perioadei de programare 2007-2013, avand in vedere ca mai sunt doar sase saptamani pana la 31 Decembrie 2015, termenul limita pana la care Comisia Europeana accepta facturi pentru a fi decontate”, a precizat Corina Cretu. Finantarile de la UE nu vin automat, ci doar in masura in care statul membru este in stare sa le atraga. „Cred ca Romania trebuie sa depuna toate eforturile pana la sfarsitul anului pentru a evita dezangajarea de fonduri europene. Comisia Europeana este la dispozitia autoritatilor romane pentru a ajuta, dar, dupa cum stiti, cand vine vorba de implementare, aceasta este 100% responsabilitatea statului membru”, a spus Cretu, zorindu-l, astfel pe Ciolos sa trimita cat mai multe facturi spre decontare la Bruxelles.

author avatar
Arpad Dobre
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger