AcasăOldRomania ingroapa energia regenerabila

Romania ingroapa energia regenerabila

Firmele care produc energie regenerabila atrag atentia ca Romania ingroapa industria de profil, prin decizia recenta a autoritatilor de a mentine la nivel foarte mic cota din astfel de surse in totalul productiei de energie electrica.

Firmele din sectorul regenerabilelor se pling ca nu-si pot acoperi investitiile

Recent, la propunerea ANRE, Guvernul a luat decizia de a pastra pentru al treilea an la rind cota obligatorie de energie electrica produsa din surse regenerabile de energie la un nivel extrem de scazut, de 12,15% fata de 17% prevazut initial in Legea 220/2008, in baza careia s-au facut toate investitiile din sector. „Cu toate ca studiile prezentate in repetate rinduri ANRE si Guvernului arata o pierdere de peste 2,1 miliarde lei intr-un singur an (2014), relevind situatia dramatica a producatorilor de energie din surse regenerabile, aceste institutii arata in continuare nepasare, chiar rea vointa fata de singurul domeniu ce a generat investitii semnificative in sectorul productiei de energie electrica de-a lungul perioadei de criza”, spun reprezentantii asociatiilor din domeniul productiei de energie din resurse regenerabile.

Energie electrica mai scumpa

Asociatiilor care reprezinta industria de profil – RWEA, PATRES, RPIA si ArmHE – sustin ca, practic, prin deciziile luate, autoritatile imping cu buna stiinta investitorii din sectorul regenerabilelor spre faliment. Cu toata grija pentru consumatorul final, rezultatul final va fi scumpirea energiei electrice. „In plus, politica Guvernului, inceputa in anul 2013 prin schimbarea cadrului de sustinere a energiei regenerabile, pune in pericol securitatea energetica pe termen mediu si lung a Romaniei, prin negarantarea unui tratament onest fata de investitiile realizate in capacitati noi de producere a energiei electrice”, arata reprezentantii industriei de profil.

author avatar
Arpad Dobre
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger