AcasăOldRomani folosesc internetul fix pentru Facebook si mesaje

Romani folosesc internetul fix pentru Facebook si mesaje

Internetul fix este frecvent utilizat pentru filme si jocuri online

Conform unui studiu de piata realizat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), 77% dintre utilizatorii de internet fix din Romania folosesc internetul de acasa a accesa retele de socializare.

Internetul fix este frecvent utilizat pentru filme si jocuri online

Datele ANCOM arata ca internetul fix in gospodarie este utilizat pentru: informare, comunicare, activitati recreative si tranzactii electronice. In ceea ce priveste frecventa de utilizare, un roman foloseste internetul fix de acasa, in medie, 24 de zile pe luna. Peste 74% dintre respondentii partticipanti la studiul ANCOM sustin ca acceseaza netul zilnic sau aproape zilnic (90% in cazul tinerilor intre 16-24 ani), in timp ce 16% declara ca il folosesc de doua-trei ori ori pe saptamana, iar 4%, o data pe saptamana.  Potrivit ANCOM, 90% dintre utilizatori folosesc internetul fix pentru a cauta informatii, a citi stiri si pentru a fi la curent cu diverse evenimente, in timp ce trei sferturi navigheaza pe net preponderent pentru a posta mesaje si fotografii pe Facebook, a trimite mail-uri si pentru a comunica pe messenger.

Filme si jocuri pe net

Activitatile recreative reprezinta a treia categorie in preferintele utilizatorilor de internet fix de acasa, 61% dintre respondenti urmarind online programe TV, clipuri video sau filme, iar 52% dintre cei chestionai au declarat ca acceseaza internetul fix pentru jocuri online. Studiul arata ca mai putini romani folosesc de acasa internetul fix pentru a face cumparaturi online (39%), sau tranzactii bancare ori pentru a plati facturi prin Internet Banking (22%). Pentru a identifica furnizorii de internet fix care raspund cel mai bine nevoilor proprii de comunicare, utilizatori au la dispozitie Veritel.ro (tarife, costuri) si Netograf.ro (vitezele de transfer de date).

author avatar
Arpad Dobre
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger