AcasăOldRisc de faliment in constructii, textile si transporturi aeriene

Risc de faliment in constructii, textile si transporturi aeriene

Sectorul textilelor si al confectiilor va regresa in 2014 in Europa, deci si in Romania

Un raport realizat la nivel global atrage atentia asupra sectoarelor economice cu probleme. Firmele din constructii, textile si transporturi aeriene se vor confrunta, ca si in 2013, cu riscuri majore, precum insolventa si chiar falimentul, Europa fiind cea mai vulnerabila in acest sens.

Sectorul textilelor si al confectiilor va regresa in 2014 in Europa, deci si in Romania

Perspectiva sectoriala globala, publicata recent de Euler Hermes (lider mondial in asigurarea creditului comercial si membru al Grupului Allianz), avertizeaza ca redresarea economiei mondiale pentru 2014-2015 va fi modesta si eterogena. „Europa este inca fragila. In multe sectoare nu previzionam o cale de revenire accelerata in 2014”, a explicat economistul sef al Euler Hermes, Ludovic Subran. Compania monitorizeaza riscurile sectoriale pentru 17 industrii din 72 de tari, reprezentind 95% din PIB-ul la nivel mondial. Din aceasta perspectiva, raportul firmei nu este prea optimist . Sectoarele evaluate cu risc raman in acest an ca si in anul trecut: 49% cu risc mediu, aproximativ 25% cu risc sensibil sau ridicat si doar 25% dintre sectoare au perspective de risc scazut in activitate in 2014.

Perdanti si castigatori

Potrivit studiului, la nivel mondial, sectoarele de textile, constructii si transport aerian au inceput anul 2014 cu cel mai inalt nivel de risc. La textile, productia in UE a stagnat in 2013, dupa o scadere de un deceniu, din cauza reducerii cererii si a mentinerii costurilor de productie. In constructii se va mentine si in 2014 riscul de insolventa (20% din totalul companiilor din toate domeniile), iar fabricile de hartie isi vor restrage activitatea, ca urmare a cresterii operatiunilor online. Pe de alta parte, cele mai ferite firme in privinta riscurilor vor fi cele care activeaza in industria chimica, farmaceutica si agroalimentara, domenii cu o crestere estimata la peste 2,5% in 2014.

author avatar
Arpad Dobre
454 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger