AcasăOldRetelele telecom din UE se prabusesc!

Retelele telecom din UE se prabusesc!

Neelie Kroes (foto jos) sustine ca actuala infrastructura telecom este suprasolicitata

Reprezentantii Comisiei Europene atrag atentia ca retelele de telecomunicatii din UE, majoritatea 3G, nu tin pasul cu cele mai noi gadgeturi, care au nevoie de acoperire 4G. Actuala infrastructura telecom este in pericol sa se prabuseasca din cauza suprasolicitarii.

Neelie Kroes (foto jos) sustine ca actuala infrastructura telecom este suprasolicitata
Neelie Kroes

Semnalul de alarma a fost tras de catre vicepresedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes. Ea a mentionat ca, in SUA, peste 90% dintre utilizatorii de smartphone, tablete sau alte dispozitive mobile au acces la tehnologia 4G. Spre comparatie, in UE, peste 75% dintre eropeni pot accesa doar retele 3G. „Este frustrant ca telefonul meu nu functioneaza la Bruxelles, deoarece acolo exista doar acoperire 3G”, s-a plans Neelie Kroes. Ea a avertizat ca, in UE, retelele sunt gata sa se prabuseasca, deoarece piata mondiala a comunicatiilor mobile creste cu peste 60% in fiecare an si fiecare dintre utilizatori doreste sa poata descarca intr-un timp foarte scurt materiale cu continut video. Problema este ca retelele actuale nu „duc” atatea  solicitari de descarcare. „Daca nu vom avea un spectru mai larg de frecvente, tot sistemul telecom se va prabusi”, a avertizat vicepresedintele Comisiei Europene.

Fonduri insuficiente

In Romania, dar si in alte tari UE, companiile de comunicatii mobile au achizitionat – in multe cazuri la preturi de sute de milioane de euro – frecvente radio puse la bataie de statele respective. Odata achizitia facuta, firmele s-au trezit ca nu mai au bani sa investeasca tocmai in infrastructura retelei 4G pentru care licitasera frecventele.

author avatar
Arpad Dobre
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger