AcasăOldRestructurarea ANAF, impusa de Banca Mondiala

Restructurarea ANAF, impusa de Banca Mondiala

ANAF se va restructura ireversibil

Restructurarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) reprezinta o preconditie pentru implementarea unui proiect sponsorizat de Banca Mondiala.

ANAF se va restructura ireversibil

Ministerului Finantelor Publice (MFP) a remis un comunicat prin care subliniaza ca restructurarea ANAF trebuie sa se infaptuiasca, conform „Proiectului de modernizare a administratiei fiscale”, pentru care s-a semnat un acord de imprumut cu Banca Mondiala in valoare de 70 milioane de euro.  „Procesul de restructurare a ANAF este unul ireversibil si are ca scop modernizarea si eficientizarea institutiei in vederea imbunatatirii capacitatii de colectare, dar si a serviciilor oferite contribuabililor”, se arata in comunicat.

„Masinarii” guvernamentale

MFP face referire si la protestul din localitatea Nadlag, precum si la actiunea de blocare a DN7, precizand ca la acestea nu a participat niciun angajat al Fiscului. „Orchestrarea unor astfel de evenimente de catre persoane care nu reprezinta sub nicio forma ANAF sau MFP, cat si prezentarea deformata a realitatii cu scopul inducerii in eroare a publicului, sunt actiuni care nu servesc interesului public”.  Precizarile au fost necesare deoarece angajatii ANAF se tem ca vor fi dati afara fara explicatii si fara criterii, impunerea restructurarii de catre Banca Mondiala fiind doar o scuza pentru „masinarii” guvernamentale.

author avatar
Adina Mutar
404 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger