AcasăOldReprezentantii FMI si UE iau la puricat bugetul pe 2015

Reprezentantii FMI si UE iau la puricat bugetul pe 2015

Andreea Schaechter si Istvan Szekely vin sa verifice cum si-au facut temele autoritatile de la Bucuresti

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene va veni la Bucuresti, dar nu pentru a evalua actualul acord, in valoare de patru miliarde de euro, ci pentru a vedea ce cheltueli si alocari va cuprinde bugetul de stat al Romaniei pentru 2015 si , mai ales, cum va acoperi toate pomenile electorale din acest an, cu efecte costisitoare in anii care vin.

Andreea Schaechter si Istvan Szekely vin sa verifice cum si-au facut temele autoritatile de la Bucuresti

Ministerul Finantelor Publice (MFP)a anuntat, ieri, ca o misiune comuna de experti ai Fondului Monetar International si Comisiei Europene se va afla la Bucuresti in perioada 2-10 decembrie, pentru a discuta cu autoritatile romane proiectul legii bugetului pentru anul 2015. Misiunea va fi condusa din partea FMI de Andrea Schaechter, iar din partea CE, de Istvan Szekely. Potrivit MFP, misiunea este una dedicata strict proiectului legii bugetului si nu reprezinta o misiune de evaluare a angajamentelor pe care tara noastra si le-a asumat in fata FMI in cadrul ultimului acord de tip preventiv. Reprezentantii MFP au precizat ca proiectul de buget pe 2015 va fi lansat in dezbatere publica numai dupa ce vor prezenta documentul creditorilor internationali. Semnalele de la acestia arata insa ca autoritatile din Romania trebuie sa majoreze taxele sau sa gaseasca alte resurse bugetare, ori sa mareasca nivelul colectarii (aproape exclus), altfel tara noastra va rata tinta de deficit bugetar asumat de guvernul Ponta.

Recomandari din tara

Istvan Szekely

Presedintele in functie, Traian Basescu, a atras atentia ca prioritatea majora pentru Romania este un proiect de buget, pentru ca atat companiile, cat si cetatenii nu stiu cum sa isi proiecteze anul 2015 in lipsa bugetului si a informatiei despre cresterea sau nu a taxelor. La randul sau, presedintele ales, Klaus Iohannis, sustine ca economia nu ar mai trebui cladita prin si in jurul bugetului public, deoarece statul asistential nu asigura prosperitatea, ci doar minimul necesar traiului.

author avatar
Arpad Dobre
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger