AcasăOldProiectul Legii salarizarii va fi retras

Proiectul Legii salarizarii va fi retras

Ministrul Muncii, Ana Costea, a lasat sa se inteleaga ca, la nevoie, va demisiona

Liderii principalelor organizatii sindicale au anuntat, ieri, ca ministrul Muncii, Ana Costea, a decis retragerea proiectului Ordonantei privind salarizarea in sectorul bugetar.

Ministrul Muncii, Ana Costea, a lasat sa se inteleaga ca, la nevoie, va demisiona

„Ministrul Muncii, doamna Ana Costea, si-a asumat raspunderea de a retrage in mod oficial din cadrul Guvernului acest act normativ. Este un pas inainte in vederea rezolvarii problemelor pe care noi le-am semnalat.(..) este un act normativ care trebuie dezvoltat foarte clar chiar daca este vorba de conditionari financiare si de a-l face functional si a corecta disfunctionalitati constatate la alegea actuala de salarizare”, a spus Bogdan Hossu, presedintele CNS Cartel Alfa, la finalul discutiilor de la Ministerul Muncii.

Haos salarial

De asemenea, potrivit lui Marius Nistor, presedintele Federatiei Spiru Haret, actualul proiect nu ar face altceva decat sa accentueze „starea de haos existenta, din punct de vedere salarial, in sectorul bugetar”. „Felicitam pozitia ministrului Costea pentru ca, in urma discutiilor purtate cu confederatiile sindicale si reprezentantii federatiilor bugetare, a luat decizia retragerii acestui proiect de Ordonanta care n-ar face altceva decat sa accentueze starea de haos existenta din punct de vedere salarial in sectorul bugetar”.

Discrepante ciudate

Conform proiectului, cel mai mic salariu de baza pentru bugetari va fi de 1.250 lei, pentru functii cu studii medii si generale, iar cel mai mare salariu va fi de 15.000 lei pentru functia cu cea mai mare responsabilitate in stat, raportul intre partea variabila si salariul de baza fiind de 30% pe total ordonator principal de credite, cu eliminarea conditiei prevazuta prin Legea-cadru nr. 284/2010 ca partea variabila sa nu depaseasca 30% din salariul de baza pentru o persoana. Potrivit proiectului de act normativ, un profesor universitar cu peste 25 de ani vechime poate ajunge la un salariu de baza de 5.339 de lei iar pentru unul cu pana la 10 ani vechime indemnizatia salariala lunara va fi de 4.084 de lei. In cazul dascalilor din invatamantul preuniversitar salariile vor fi intre 1.700 si 3.400 de lei, iar pentru un consilier de probatiune cu pana la cinci ani de experienta indemnizatia va fi de 4.493 de lei, se arata in proiect.

author avatar
National
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger