AcasăOldProfitul CEC Bank s-a prabusit!

Profitul CEC Bank s-a prabusit!

Radu Ghetea e multumit ca CEC Bank are profit de opt ani

CEC Bank a inregistrat anul trecut un profit brut de 13,8 milioane lei, de patru ori mai mic fata de cel din 2013, iar soldul creditelor acordate a urcat cu 6,4%, astfel ca activele bancii de stat au ajuns la 28 de miliarde de lei.

Radu Ghetea e multumit ca CEC Bank are profit de opt ani

In anul 2013, CEC Bank a inregistrat un profit brut de 56,2 milioane de lei, aproape dublu fata de cel din 2012 (33,5 milioane de lei). Activele bancii s-au ridicat in 2013 la valoarea de 26,9 miliarde de lei. Cat priveste rezultatele pe anul 2014, situatia este destul de proasta, intrucat CEC Bank a inregistrat un profit brut de 13,8 milioane de lei, de patru ori mai mic decat in 2013. Potrivit reperezentantilor institutiei, datele preliminare la nivelul sistemului bancar din Romania releva o pierdere estimata la aproximativ 4,4 miliarde de lei. Cu toate acestea, conducerea bancii de stat se arata optimista. „CEC Bank a continuat sa inregistreze profit timp de opt ani consecutiv, ceea ce demonstreaza succesul strategiei de dezvoltare anuntate in 2007”, a declarat presedintele director general al CEC Bank, Radu Ghetea.

Credite neperformante

Rata creditelor neperformante de la CEC Bank a ajuns la 21,74% (fara a lua in considerare vanzarile de credite) si se mentine la un nivel apropiat de media sistemului bancar. In cadrul procesului de curatare a acestui tip de imprumuturi, banca de stat a scos in afara bilantului credite neperformante in valoare de aproximativ 731 de milioane de lei, cheltuiala neta cu ajustarile pentru depreciere ridicandu-se la aproximativ 547 de milioane de lei.

 

author avatar
Arpad Dobre
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger