AcasăOldProducatorii de legume si fructe, despagubiti pentru productia nevanduta

Producatorii de legume si fructe, despagubiti pentru productia nevanduta

Sprijinul financiar se acorda pentru productia nevanduta in perioada august-septembrie 2015

Guvernul va asigura un sprijin financiar exceptional cu caracter temporar pentru sectorul de fructe si legume, care se acorda producatorilor agricoli pentru masura retragere de pe piata, respectiv, a productiei care nu a fost vanduta in perioada august-septembrie 20115.

Sprijinul financiar se acorda pentru productia nevanduta in perioada august-septembrie 2015

Srpijinul financiar exceptional si temporar va fi acordat in baza Regulamentului delegat (UE) nr. 1.369/2015 al Comisiei Europene din 7 august 2015, de modificare a Regulamentului delegat (UE) nr. 1.031/2014  pentru stabilirea unor masuri de sprijin exceptionale cu caracter temporar suplimentare pentru producatorii de anumite fructe si legume. Potrivit prevederilor regulamentului comunitar mentionat, sprijinul financiar se acorda pentru perioada 8 august 2015 – 18 septembrie 2015. Sprijinul financiar exceptional pentru plata masurii de retragere de pe piata se acorda urmatoarelor categorii de beneficiari:

a) organizatii de producatori din sectorul fructelor si legumelor recunoscute potrivit prevederilor art. 154 din Regulamentul (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European si al Consiliului.

b) producatori de fructe si legume care nu sunt membri ai unei organizatii de producatori recunoscute

Valoarea maxima a sprijinului financiar excep?ional cu caracter temporar necesar pentru plata masurii prevazute la art.1 alin. (1) este de 2.300.000 lei si se asigura ca sprijin financiar aferent Fondului European de Garantare Agricola – FEGA, prin bugetul Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016.

author avatar
Arpad Dobre
360 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger