AcasăOldPrivatizarea CFR Marfa – etapa contestatiilor

Privatizarea CFR Marfa – etapa contestatiilor

CFR Marfa isi asteapta noul stapan

Astazi va fi anuntat castigatorul „licitatiei” pentru CFR Marfa, dar suspansul nu va omori pe nimeni, intrucat, pana ieri, la ora 12.00, in cursa mai ramasese doar un singur ofertant, iar statul nu mai poate prelungi termenul de vanzare.

CFR Marfa isi asteapta noul stapan

Privatizarea CFR Marfa continua doar cu Grup Feroviar Roman (GFR), companie detinuta de omul de afaceri Gruia Stoica. Aceasta deoarece asocierea romano-austriaca Transferoviar Grup – Donau Finanz, precum si OmniTRAX SUA s-au retras din procesul de privatizare, primii avertizand ca vor contesta licitatia, deoarece nu au avut timp suficient pentru evaluarea CFR Marfa.

Reglementarile europene prevad un termen de doua luni pentru astfel de evaluari, dar statul a permis accesul la date cu doar patru saptamani inainte de licitatie. Acelasi inconvenient a fost invocat si de OmniTRAX. O fi corect? Ce parere aveti, domnule premier Victor Ponta?

author avatar
Arpad Dobre
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger