AcasăOldPrimaria Eforie a lansat proiectul "Festivalul pescarilor – Eforie"

Primaria Eforie a lansat proiectul „Festivalul pescarilor – Eforie”

Turistii sositi la Eforie vor fi invitati la "Festivalul Pescarilor"

Unitatea Administrativ Teritoriala (UAT) Eforie a lansat un nou proiect care se va realiza cu sprijinul Uniunii Europene.

Turistii sositi la Eforie vor fi invitati la "Festivalul Pescarilor"

Este vorba de proiectul „Festivalul Pescarilor – Eforie”, care este finantat prin Programul Operational pentru Pescuit. Contractul a fost semnat in 4 decembrie 2014 si, conform reprezentantilor UAT Eforie, valoarea totala estimata a proiectului este 1.251.680,80 lei.

„Festivalul Pescarilor – Eforie” are ca obiective:

– imbunatatirea perceptiei in randurile comunitatii in ceea ce priveste importanta economica si culturala a pecuitului;

– promovarea pescuitului si a artei culinare traditionale la nivel national, prin organizarea si derularea a doua editii ale Festivalului Pescarilor;

– informarea si educarea comunitatii si a turistilor cu privire la particularitatile pescuitului in zona.

Evenimentul se va desfasura pe parcursul a trei zile, perioada in care vor avea loc o serie de activitati menite sa aduca in prim plan importanta pescuitului la nivel local.

Astfel, se vor organiza concursuri de pescuit sportiv, seminarii cu specialisti din domeniul pescuitului, protectiei si conservarii resurselor naturale, o expozitie de profil, degustari de preparate pe baza de peste, concursuri gastronomice, activitati educative, precum si concerte si spectacole de dansuri traditionale din zona Dobrogei.

author avatar
eNational
518 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger