AcasăOldPremierul chinez, la Bucuresti: E nevoie de o colaborare a "tigrilor", pentru...

Premierul chinez, la Bucuresti: E nevoie de o colaborare a „tigrilor”, pentru o piata uriasa in Europa

Prezent la Capitala, alaturi de alti sefi de Executiv si demnitari straini, precum si de peste o mie de oameni de afaceri din China, la lucrarile editiei cu numarul trei a Forumului economic si comercial China-Europa Centrala si de Est, desfasurat in acest an in Bucuresti, seful guvernului de la Beijing s-a declarat increzator cu privire la potentialul economic al Romaniei.

Incepand prin a vorbi despre importanta unei „colaborari” a „tigrilor” in Europa Centrala, aspect ce ar contribui esential la dezvoltarea unei „piete uriase”, premierul chinez a punctat principalele domenii in care intrevede o colaborare intre tara sa si statele central si est-europene.

„Cooperarea China-Europa Centrala acopera sase domenii de marca – referitor la economie, comert interuman, cultural, putem sa spunem ca cooperarea China-Europa Centrala si de Est constituie o parte importanta si o componenta a relatiilor China-UE.  (…) Aceasta colaborare cu regiunea dumneavoastra este benefica si poate aduce realmente interese popoarelor din aceste parti si este nevoie ca prin aprofundarea colaborarii dintre China si regiune sa promoveze relatiile dintre China si UE, multipolarizarea lumii, precum si diversificarea culturala si diversificarea monedei mondiale”, a precizat  premierul Chinei, Li Keqiang, intr-o alocutiune sustinuta in prezenta invitatilor prezenti la lucrarile de la Palatul Parlamentului.

Reamintim ca Bucurestiul gazduieste cea de-a treia editie a Forumului economic si comercial China-Europa Centrala si de Est, dupa ce anul trecut evenimentul a avut loc la Varsovia, iar in 2011 la Budapesta.

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger