AcasăOldPredictii 2016: economia, relansata de IT, constructii si fuziuni

Predictii 2016: economia, relansata de IT, constructii si fuziuni

Expertii sustin ca autoritatile vor relua lucrarile la marile proiecte de infrastructura

Digitalizarea va fi cuvantul cheie in 2016. Iar in multe domenii se vor vedea mai bine anul viitor aplicatiile concrete ale acesteia, in cele mai diverse domenii: medicina, servicii comerciale, servicii de securitate, comunicare, servicii financiare, solutii de mobilitate etc. IT va fi din nou segmentul cu cea mai mare contributie la cresterea economica a Romaniei.

Expertii sustin ca autoritatile vor relua lucrarile la marile proiecte de infrastructura

In sfera bancara, in agricultura si advertising sunt estimate consolidari: preluarea de catre jucatori puternici a unor concurenti mai mici sau fuziuni intre companii pentru atingerea unor volume optime de activitate si pentru eficientizare. Colaborarea este un alt element comun al evolutiilor din 2016: hub-uri de antreprenoriat, o societate civila mai bine conturata, parteneriate bazate pe impartasirea de experienta si resurse in educatie. Aceste tendinte reprezinta o sinteza a punctelor comune identificate in prognozele pentru 2016, facute de 20 de experti din 15 domenii diferite, in cadrul evenimentului anual ProGnosis –Noaptea Predictiilor 2016, organizat de DC Communication. „ProGnosis prezinta idei de dezvoltare, fundamentate pe experienta acumulata de clientii si colaboratorii nostri. Este un mic radar al societatii, avand in vedere domeniile diverse pentru predictii. Devine un prilej de dialog intre domenii si o informatie utila, pentru toti cei care gandesc prospectiv”, ne-a declarat Crenguta Rosu, Managing Partner, DC Communication. Aflat la cea de-a treia editie, ProGnosis este gandit ca un eveniment de trend spotting si este legat de traditiile din Noaptea Sfantului Andrei cand, se spune, cerurile se deschid si sunt posibile priviri in viitor.

Santiere si consolidari bancare

Expertii prognozeaza ca, anul viitor, Romania va reusi in sfarsit sa deschida majoritatea proiectelor majore de infrastructura pe care le avea restante. Vorbim de transport, mediu si energie, de deblocarea proiectelor de pe programul regional, dar si de finalizarea ELI (Extreme Laser Infrastructure) de la Magurele. Anul urmator va marca expansiunea fara precedent a hub-urilor, maker-space-urilor, a incubatoarelor si acceleratoarelor si a altor centre de afaceri. Marile municipii au dat deja tonul in ultimii ani (Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov etc.), iar o serie de alte orase vor urma pe lista. Totodata, 2016 va fi si anul regandirii si consolidarii bancare. Analistii sustin ca, din cele peste 30 de banci comerciale din tara vor ramane doar jumatate active si relevante cu adevarat. Sectorul bancar se va reorienta spre piata si va cauta sa isi regandeasca produsele, mai ales pentru micii intreprinzatori.

author avatar
Arpad Dobre
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger