AcasăOldPosta Romana si Galaxy Tobacco, principalii datornici la bugetul statului

Posta Romana si Galaxy Tobacco, principalii datornici la bugetul statului

Posta Romana a acumulat datorii totale de peste 600 de milioane de lei

O statistica recenta intocmita de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) arata ca Posta Romana se numara, alaturi de Galaxy Tobacco si European Food, printre principalii datornici la bugetul statului.

Posta Romana a acumulat datorii totale de peste 600 de milioane de lei

Alaturi de Posta Romana, Galaxy Tobacco si European Food, pe lista celor mai mari datornici ai statului mai apar Electrocentrale Bucuresti si Rompetrol Downstream. Aceste companii au acumulat datorii la bugetul de stat de aproape 1,3 miliarde de lei. Posta Romana, de exemplu, care a inregistrat datorii totale de peste 600 de milioane de lei (din cauza firmelor capusa si a managementului defectuos), are de achitat statului aproape 191 de milioane de lei, jumatate din suma reprezentand penalitati. Cu toate acestea, compania de stat a primit inlesniri la plata. „Campioana” este insa Galaxy Tobacco, carea avea de platit catre stat in ultimul trimestru din 2013 peste 564 de milioane de lei. Din aceasta suma, accizele neplatitea reprezentau 237 milioane de lei, alte 246 de milioane de lei fiind dobanzi si penalitati. Totusi, compania a primit inlesniri la plata.

Urmatoarea pe lista, European Food, se afla in executare silita din cauza unor obligatii restante catre stat de peste 276 de milioane de lei (TVA – 176,3 milioane de lei, dobanzi si penalitati – 100 de milioane de lei). La randul sau, si compania Electrocentrale Bucuresti se afla in executare silita pentru restante de 146,8 milioane de lei (din care 42,7 milioane de lei reprezinta impozit pe profit). Un alt mare datornic, Rompetrol Downstream, are obligatii restante de 115,2 milioane de lei (impozite si taxe), insa, evident, si aceasta companie a primit inlesniri la plata.

author avatar
Arpad Dobre
567 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger