AcasăOldPosta Romana, jumulita prin contracte paguboase

Posta Romana, jumulita prin contracte paguboase

Peste 3.800 de salaraiti ai Poseti Romane vor fi disponibilizati in acest an

Compania Nationala Posta Romana (CNPR), care nu mai avea ce face cu banii in urma cu zece ani, a ajuns sa acumuleze datorii de peste 600 de milioane de lei din cauza firmelor-capusa si a managementului dezastruos.

Peste 3.800 de salaraiti ai Poseti Romane vor fi disponibilizati in acest an

In ultimele zile s-a tot batut moneda pe situatia dezastruoasa a CNPR, dar ministrul Dan Nica il lauda pe actualul sef al Postei Romane, Ion Smeeianu, pentru ca a redus cu 90 de milioane de lei pierderile companiei. Cu toate acestea, datoriile companiei se ridica in prezent la peste 600 de milioane de lei.

Nica sustine ca, in 2003, CNPR avea bani garla si nu mai stia unde sa-i investeasca, insa actuala situatie se datoreaza fostilor conducatori din ultimii zece ani. CNPR platit servicii medicale neprestate in valoare de 9,5 milioane de lei,  a contractat servicii de curierat cu Blue Air, desi nu avea bani de benzina pentru masinile postei, a platit despagubiri suspecte de 5,3 milioane de euro catre o firma fara angajati etc. „Posta Romana a fost jumulita de o maniera oribila”, a remarcat Dan Nica, el precizand ca DNA are in desfasurare mai multe anchete la CNPR.

author avatar
Arpad Dobre
351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger