AcasăOldPortofelul electronic, avantaje si dezavantaje

Portofelul electronic, avantaje si dezavantaje

Plata cumparaturilor se poate face direct de pe smartphone sau prin scanarea unui cod QR

Portofelul electronic este o modalitate digitala de plata, printr-o platforma ce permite efectuarea facila si sigura de incasari si transferuri online. Printre dezavantaje se numara faptul ca nu toti comerciantii permit astfel de plati.

Plata cumparaturilor se poate face direct de pe smartphone sau prin scanarea unui cod QR

Portofelul electronic reprezinta o metoda simpla, comoda si rapida de plata. Expertii  ThePhoneGeeks de la EuroGsm au precizat ca, in cazul acestui tip de plata, datele cardului sunt introduse o singura data in aplicatia mobila, iar la comerciant ajunge doar confirmarea de plata. In cazul platilor in magazine, nu mai este necesara trecerea cardului printr-un POS, riscul de frauda fiind scazut.

Variante disponibile in Romania

Aplicatia mobilPay Wallet, lansata de NETOPIA mobilPay in parteneriat cu MasterCard, este disponibila de ceva vreme in Romania. Din acest an, aplicatia a fost integrata in MasterPass, oferind utilizatorilor mobilPay posibilitatea de a efectua plati cu portofelul electronic oriunde in lume. Un alt avantaj al acestei aplicatii este ca poate fi folosita de clientii oricarei banci, posesori de card MasterCard sau Visa.  Este bine sa precizam ca exista si cateva dezavantaje, printre care faptul ca, in momentul de fata, nu toti comerciantii permit acest tip de plata, iar aplicatiile portofelului electronic functioneaza doar pe telefoanele inteligente cu sisteme de operare Android 2.3+, iOS 6+ si Windows Phone 8.1.

Cum se achita cumparaturile

O extensie a metodelor electronice sunt punctele de plata contactless, dedicate telefoanelor dotate cu cip NFC. Acestea functioneaza prin apropierea telefonului de POS-ul compatibil, iar plata este efectuata automat. Printre telefoanele care sunt dotate cu aceasta tehnologie se numara si iPhone 6, iar confirmarea platii este realizata prin amprenta digitala, Touch ID, ceea ce confera platilor o securitate maxima. O alta modalitate de plata disponibila este SEQR, care functioneaza prin scanarea cu telefonul mobil a unui cod QR amplasat langa casele de marcat,. Dupa scanare trebuie introdus codul PIN, apoi platile sunt salvate in istoricul de pe telefonul mobil.

author avatar
Arpad Dobre
857 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger