AcasăOldPonta isi permite scaderea CAS pe carca romanilor

Ponta isi permite scaderea CAS pe carca romanilor

Desi Consiliul Fiscal considera reducerea CAS inoportuna si periculoasa pentru bugetul statului, iar reprezentantii FMI cer sursele exacte si sustenabile – nu povesti – pentru aplicarea scaderii, premierul Victor Ponta sustine ca isi permite sa faca acest lucru.

Premierul Victor Ponta are in mapa doar planuri, nu si certitudini economice

Premierul Victor onta a anuntat, aseara, ca a venit momentul reducerii CAS. „Este un moment in care Romania trebuie sa-si asume o reducere a CAS. Pentru acest obiectiv, merita orice sacrificiu. Ne permitem sa facem acest lucru”, a spus Ponta. El a adus ca argumente pentru reducerea CAS de la 1 octombrie: cresterea economica (destul de subtire), deficitul bugetar (e in crestere), datoria publica (dubla fata de 2008), industrializarea (unde?), fondurile europene (suntem vicecamnpioni la fentat si pierdut bani europeni), investitii, salarii, locuri de munca, incasari la buget (toate fara perspective) etc. Ponta a indicat si sursele de acoperire a deficitului bugetar:

–         1,3 miliarde de lei din incasari in plus la CAS, CASS, somaj, impozit pe venit, din crearea de noi locuri de munca,

–         1,25 miliarde lei din TVA.

Acestea reprezinta, cica, 53% din costul initial, iar la categoriile „o sa” si „daca”, premierul se mai asteapta la incasari de: patru miliarde de lei de la firmele insolvente, 1,9 miliarde de lei din reducerea evaziuni prin CAS, cresterea salariului minim si a economiei, dar din 2015. Asadar, daca angajatorii angajeaza, iar angajatii lucreaza si toti acestia platesc taxe in raspar, Guvernul Ponta va avea de unde sa reduca CAS. Daca nu, urmeaza noi taxe si impozite.

 

author avatar
Arpad Dobre
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger