AcasăOldPonta estimeaza „moderat-pesimist” investitii chineze de cinci miliarde de euro

Ponta estimeaza „moderat-pesimist” investitii chineze de cinci miliarde de euro

Victor Ponta e bucuros ca a batut palma cu Li Keqiang pentru repornirea economiei romanesti

Premierul Victor Ponta sustine ca, in urma evaluarii sale ponderate, valoarea investitiilor chineze anuntate de premierul Li Keqiang ar urma sa se ridice, in Romania, la aproximativ cinci miliarde de euro.

Victor Ponta e bucuros ca a batut palma cu Li Keqiang pentru repornirea economiei romanesti

Ponta a anuntat ca, de fapt, ar fi vorba de opt miliarde de euro, dar aceasta ar fi o estimare optimista. „Este vorba de proiecte care, adunate, depasesc cinci miliarde de euro. E o suma moderat-pesimista si incerc sa fiu extrem de moderat, intelegand ca de la semnarea documentelor, de la intentiile foarte clare pana la realizarea proiectelor este necesara o intreaga serie de pasi si de elemente concrete. Daca adunam, sunt vreo opt miliarde, dar eu incerc sa fiu prudent”, a spus primul-ministru.

Calea ferata rapida, o prioritate

Ponta a precizat va urmari personal desfasurarea proiectelor parafate. „Toate memorandumurile si acordurile semnate intre Romania si China referitoare la investitii in energie, infrastructura, in IT vor fi urmarite de mine personal, de catre fiecare ministru, viceprim-ministru”, a spus Ponta. El a mentionat ca un prim document privind constructia unei cai ferate rapide va fi semnat de ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, in luna decembrie.

author avatar
Arpad Dobre
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger