AcasăOldPonta avizeaza Codul Fiscal cu secretarii de stat

Ponta avizeaza Codul Fiscal cu secretarii de stat

Victor Ponta cere adoptarea in viteza a Codului Fiscal si a celui de procedura fiscala

Premierul Victor Ponta si-a invitat ministri sa-si vada de treaba, daca si-au dat deja avizul pe Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala, deoarece e dispus sa adopte cele doua coduri in sedinta de guvern de saptamana viitoare chiar si in prezenta secretarilor de stat.

Victor Ponta cere adoptarea in viteza a Codului Fiscal si a celui de procedura fiscala

Modificarile aduse Codului Fiscal sunt de natura sa-i ingrijoreze pe contribuabilii, in special persoanele fizice, care nu se pot da „lovite” in fata Fiscului, precum adiministratorii firmelor-fantoma, care fenteaza bugetul statului cu miliarde de lei. Guvernul are in vedere ca, din 2016 – daca tot a promis reducerea TVA si majorarea salariului minim – sa ia cu doua maini ce a dat cu una. Astfel, un hectar de teren aflat in intravilanul din zona A a unei localitati, suprafata fiind de rang zero, taxat acum cu putin peste 10.300 de lei, va fi impozitat din 2016 cu pana la 22.000 de lei. Aceeasi suprafata, dar in zona B, de rang I (impozitul actual fiind  sub 6.500 de lei) va fi taxata cu pana la  13.800 de lei. Totodata, proprietarii de masini vor plati impozite majorate cu 6,5% pe autovehicule, in functie de cilindree, iar fumatorii de tigari electronice vor achita accize de cate 50 de bani pentru fiecare mililitru de „tutun lichid”.

Graba suspecta

Premierul tine mortis ca la sedinta de guvern de saptamana viitoare sa fie adoptate ambele coduri, cu sau fara participarea ministrilor. „Luni (23 martie – n.r.), la ora 13.00, ne reintalnim cu cei care inca nu au avizat pana luni. Cei care au avizat pot sa isi vada de treaba si sa fie doar un secretar de stat, in asa fel incat miercuri (25 martie – n.r.) am garantia 100% ca cele doua proiecte sunt avizate si le adoptam in sedinta de guvern”, a spus Ponta ministrilor in sedinta de guvern. Dar de ce s-o grabi asa? I-o fi teama c-o pica Guvernul?

author avatar
Arpad Dobre
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger