AcasăOldPlata la hipermarket cu portofelul din smartphone

Plata la hipermarket cu portofelul din smartphone

Plata se face prin scanarea unui cod QR aflat la casieria hipermarketului

Clientii unui hipermarket din Bucuresti pot achita, din aceasta luna, cumparaturile cu portofelul digital din aplicatia mobilPay Wallet.

Plata se face prin scanarea unui cod QR aflat la casieria hipermarketului

Portofelul digital a fost dezvoltat de NETOPIA mobilPay, liderul pietei locale de mobile payments. Hipermarketul Cora Alexandriei este  primul din Romania care implementeaza plata cu aplicatia mobilPay Wallet, urmand ca, in timp, toate magazinele Cora sa ofere si acest serviciu clientilor lor.

Descarcare gratuita

Lansata in martie 2013, aplicatia mobilPay Wallet este disponibila pentru telefoane smart cu sisteme de operare iOS si Android. Odata ce utilizatorul si-a inregistrat un card in aplicatie, plata cumparaturilor in hipermarket se va putea face foarte rapid, prin scanarea unui cod QR, afisat la casa de marcat. Aplicatia poate fi descarcata gratuit din Google Play si App Store si poate fi folosita pentru pentru plata facturilor la utilitati, reincarcarea cartelelor preplatite, plata notei la restaurante sau pentru produse si servicii furnizate de comerciantii parteneri. In 2014, aplicatia mobilPay Wallet a fost integrata in MasterPass, serviciul digital global de la MasterCard, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a face cumparaturi in afara tarii, de la peste 40.000 de comercianti parteneri, dar si pe teritoriul tarii, prin acordul de acceptare Masterpass al comerciantilor din Romania. Datele NETOPIA arata ca numarul tranzactiilor procesate prin intermediul portofelului digital mobilPay Wallet a crescut de zece ori in primul trimestru al acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce valoarea lor a crescut de trei ori in acelasi interval.

 

author avatar
Arpad Dobre
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger