AcasăOldPlangere penala pentru disparitia contractului original cu Bechtel

Plangere penala pentru disparitia contractului original cu Bechtel

Dan Sova e ferm, exemplarul original al contractului cu Bechtel nu este de gasit!

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine a depus o plangere la DNA, reclamand disparitia originalului contractului cu Bechtel, semnat in 2003 de Adrian Nastase.

Plangerea penala este formulata pentru „neglijenta in serviciu privind protectia informatiilor clasificate”.

Dan Sova e ferm, exemplarul original al contractului cu Bechtel nu este de gasit!

„Plangerea penala cere, de asemenea, ca in situatia in care se va dovedi ca faptele care au condus la lipsa/refuzul de punere la dispozitie a acestui document imbraca forma altei infractiuni, sa se dispuna atragerea raspunderii penale, dupa caz, pentru infractiunea de distrugere, furt sau abuz in serviciu contra intereselor publice. Aceasta a fost facuta «in rem» si nu e indreptata impotriva unei persoane anume, Directia Nationala Anticoruptie fiind in masura sa cerceteze cine se face vinovat pentru lipsa exemplarului original al contractului”, se arata intr-un comunicat al departamentului condus de ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova.

Peste un milion de euro paguba

Dan Sova

Plangerea a fost depusa la DNA fiind vorba de o infractiune de serviciu care poate aduce statului pagube mai mari decat echivalentul a un milion de euro, tinand cont de valoarea contractului cu Bechtel. Prim-vicepresedintele PDL, Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor, il acuzase pe Sova ca ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Nastase in anul 2003 pentru a-l apara pe fostul premier. Acesta a sustinut insa ca varianta originala a contractului nu a fost gasita la Ministerul Transporturilor!

author avatar
Adina Mutar
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger