AcasăOldPatronii anunta un val de angajari la toamna

Patronii anunta un val de angajari la toamna

Firmele din constructii vor face angajari in toamna

Angajatorii romani au anuntat ca in trimestrul al patrulea al acestui an au cele mai solide intentii din ultimii sapte ani de a face noi angajari.

Firmele din constructii vor face angajari in toamna

Studiul Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca indica faptul ca increderea angajatorilor romani este in crestere in intervalul octombrie – decembrie 2015. Pentru trimestrul IV/2015 acestia raporteaza o Previziune Neta de Angajare (PNA) medie de +16% (fata de +8% in trimestrul IV din 2014), cea mai solida prognoza privind angajarile din cele 24 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) cuprinse in studiu. Astfel, 19% dintre angajatorii romani intentioneaza sa-si sporeasca numarul de personal, 11% prevad o scadere, iar 67% nu au in vedere nicio schimbare a numarului total de angajati.

Optimism in industrie, comert si constructii

Oportunitatile pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca vor fi mai numeroase in toate regiunile tarii. Pentru al unsprezecelea trimestru consecutiv, angajatorii din industria prelucratoare sunt cei mai optimisti, raportand o PNA de +25%, cu cinci puncte procentuale peste cea din trimestrul III si cu 13 puncte procentuale mai solida decat cea din trimestrul IV al anului 2014. Cea mai semnificativa imbunatatire de la trimestru la trimestru este raportata insa in comertul cu ridicata si cu amanuntul, unde PNA de +20% este cu 12 puncte procentuale mai puternica decat in trimestrul III. Pe de alta parte, cea mai mare imbunatatire este raportata in constructii, PNA de +18% din trimestrul IV/2015 fiind cu 21 de puncte procentuale mai mare decat in ultimele trei luni ale anului trecut. Totusi, e bine de stiut ca perspectivele din sectorul energie electrica, apa, gaze continua insa sa fie negative de cinci trimestre consecutiv. Se estimeaza ca numarul angajatilor va creste in toate regiunile de dezvoltare, insa cele mai multe oferte de munca vor aparea in regiunile Centru si Nord-Vest, precum si in Bucuresti si Ilfov.

author avatar
Arpad Dobre
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger