AcasăOldPatronate: Guvernul decapiteaza turismul!

Patronate: Guvernul decapiteaza turismul!

IRCE ar trebui sa se ocupe inclusiv de promovarea in strainatate a partiilor din Romania

Federatiile patronale din turism avertizeaza ca decizia Guvernului de a incredinta promovarea Romaniei Institutului Roman de Comert Exterior este o masura absurda, care decapiteaza turismul.

IRCE ar trebui sa se ocupe inclusiv de promovarea in strainatate a partiilor din Romania

Guvernul a decis saptamana trecuta infiintarea Institutului Roman de Comert Exterior (IRCE), care va prelua atributiile si personalul din domeniu de la Departamentul de comert exterior si relatii internationale din ministerul Economiei. De asemenea , IRCE se va ocupa si de activitatile de promovare a turismului, pe care le va prelua de la Autoritatea Nationala pentru Turism, iar aceasta se va ocupa doar de autorizarea si controlul structurilor de cazare.  Conform unei ordonante de guvern, IRCE va exercita atributii privind Strategia nationala de export si Strategia nationala de dezvoltare turistica, initierea, organizarea si coordonarea expansiunii economice, comerciale si turistice externe pe pietele de interes, organizarea si realizarea activitatii de promovare turistica de catre reprezentantele de profil.

Semnale gresite pentru straini

Patronatele din turism cer Guvernului sa renunte la aceasta decizie, avertizand ca masura este absurda, decapiteaza turismul si creeaza haos. Patronatele din turism considera ca transferarea promovarii turismului catre o organizatie care are un obiect de activitate foarte larg este un semnal total gresit pentru industrie si pentru partenerii straini. De asemenea, masura  vine in flagranta contradictie cu tendintele europene si mondiale referitoare la organizarea activitatilor de promovare a turismului.

author avatar
Arpad Dobre
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger