AcasăOldPainea „comunista”, din nou pe piata

Painea „comunista”, din nou pe piata

Aurel Popescu a anuntat reluarea productiei de franzela „Bucuresti

Orientarea populatiei catre produsele traditionale i-a determinat pe reprezentantii fabricilor de produse de panificatie sa decida revenirea la painea clasica, fabricata inainte  de 1989, fara amelioratori sau alte chimicale. Se va reveni inclusiv la cunoscuta franzela „Bucuresti”, lunga de 65 de centimetri.

Aurel Popescu a anuntat reluarea productiei de franzela „Bucuresti

Presedintele patronatului Rompan, Aurel Popescu, a anuntat ca, de luna viitoare, fabricile de paine ale firmelor afiliate la patronat vor incepe sa produca numeroase sortimente de paine, dupa retete vechi de 30 de ani. Vechi brutar, Aurel Popescu recunoaste ca painea „comunista” era mult mai sanatoasa decat ceea ce se produce in prezent cu amelioratori si alte chimicale. Sigur, in ultimii ani ai regimului Ceausescu, painea ajunsese sa contina faina de soia, zerpan, zarovit si chiar si mere rase (specialitatea „Valceana”, pentru cei care-si mai aduc aminte…), scopul fiind sa se consume mai putina faina si tot mai multe adaosuri, pentru ca Romania sa exporte tot mai mult grau. Vremurile acelea au trecut, iar brutariii mai vechi si mai noi vor sa reia traditia painii cu gust de… paine. In acest scop, va reintra in productie franzela „Bucuresti”, lunga de 65 de centmetri, cu adaos de lapte si zahar.

author avatar
Arpad Dobre
1.107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger