AcasăOldPaguba de 100 de milioane de euro la Transalpina

Paguba de 100 de milioane de euro la Transalpina

Conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) sustine ca Romstrade, firma care a modernizat Transalpina, a cauzat un prejudiciu de 100 de milioane de euro. Directorul CNADNR, Narcis Neaga, a declarat, ieri, ca prejudiciul a fost cauzat de nerezilierea la timp a contractului de modernizare a Transalpina, incheiat cu Romstrade. Neaga a precizat ca modernizarea drumului national Transalpina a fost realizata fara acord de mediu si a mentionat ca a actionat Romtsrade in instanta, pentru ca altfel nu se poate rezilia contractul. „Expertiza contabila a aratat un prejudiciu de aproximativ 100 de milioane de euro. Reprezinta lucrari care au ajuns intr-o stare de degradare extrem de avansata si lucrari platite si neefectuate”, a spus Neaga. Reamintim ca Tribunalul Bucuresti judeca, din 26 aprilie 2013, procesul in care Nelu Iordache, administrator al societatii Romstrade SRL, este acuzat de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune, in legatura cu deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nadlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri. Nelu Iordache se afla, din 8 mai 2014, in arest la domiciliu, dupa ce a stat in detentie preventiva un an si cinci luni. Intre timp, a scapat si de acest arest, dar nu are voie sa paraseasca Bucurestiul.

Conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) sustine ca Romstrade, firma care a modernizat Transalpina, a cauzat un prejudiciu de 100 de milioane de euro.

Nelu Iordache, pus sa plateasca si paguba de la Transalpina

Directorul CNADNR, Narcis Neaga, a declarat, ieri, ca prejudiciul a fost cauzat de nerezilierea la timp a contractului de modernizare a Transalpina, incheiat cu Romstrade. Neaga a precizat ca modernizarea drumului national Transalpina a fost realizata fara acord de mediu si a mentionat ca a actionat Romtsrade in instanta, pentru ca altfel nu se poate rezilia contractul. „Expertiza contabila a aratat un prejudiciu de aproximativ 100 de milioane de euro. Reprezinta lucrari care au ajuns intr-o stare de degradare extrem de avansata si lucrari platite si neefectuate”, a spus Neaga. Reamintim ca Tribunalul Bucuresti judeca, din 26 aprilie 2013, procesul in care Nelu Iordache, administrator al societatii Romstrade SRL, este acuzat de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune, in legatura cu deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nadlac – Arad, de aproximativ 22 de kilometri.

Nelu Iordache

se afla, din 8 mai 2014, in arest la domiciliu, dupa ce a stat in detentie preventiva un an si cinci luni. Intre timp, a scapat si de acest arest, dar nu are voie sa paraseasca Bucurestiul.

author avatar
Arpad Dobre
450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger