AcasăOldPadurile Romaniei, vandute la Bursa

Padurile Romaniei, vandute la Bursa

Din 2017, masa lemnoasa va fi vanduta doar prin licitatii electronice

Masa lemnoasa provenita din fondul forestier proprietate publica va putea fi valorificata si prin licitatie publica cu preselectie de tipul licitatie electronica, precum si prin vanzarea prin intermediul platformelor electronice sau a pietelor de tranzactionare administrate de bursele de marfuri.

Din 2017, masa lemnoasa va fi vanduta doar prin licitatii electronice

Noile reglementari sunt cuprinse in Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publica, aprobat ieri de Guvern. Licitatia electronica si vanzarea la bursa de marfuri se adauga variantelor clasice de licitatie disponibilie. Din 2017, masa lemnoasa pe picior si masa lemnoasa fasonata din proprietatea publica se vor vinde numai prin licitatii electronice, cu plata anticipata.

Obligatii pentru autoritati

Administratorii fondului forestier din proprietate publica a statului au obligatia de a asigura publicitatea licitatiilor/negocierilor de masa lemnoasa pe site-ul www.rosilva.ro. administrat de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, iar administratorii fondului forestier proprietate publica a unitatilor administrativ-teritoriale au obligatia de a asigura publicitatea licitatiilor/negocierilor de masa lemnoasa provenita din acest fond forestier, pe site-ul www.ocoalederegim.ro, administrat de Asociatia Administratorilor de Paduri din Romania. Organizatorii licitatiilor/negocierilor si agentii constatatori vor avea obligatia de a transmite Ministerului Mediului lista operatorilor economici (cumparatori de lemn) care au datorii neachitate la scadenta, precum si a proceselor verbale de constatare a contraventiilor silvice/faptelor de natura infractiunilor din domeniul silvic.

author avatar
Arpad Dobre
306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger