AcasăOldOrange pregateste o lovitura pentru cablistii TV

Orange pregateste o lovitura pentru cablistii TV

Orange pregateste retransmiterea programelor tv satelit pe smartphone

Pe piata TV se aude ca Orange Romania ar fi semnat un contract cu SES Astra, pentru a lansa pe piata locala servicii de televiziune prin satelit (DTH). Orange nu infirma, iar cablistii ar putea ramane fara clienti.

Orange pregateste retransmiterea programelor tv satelit pe smartphone

Piata de televiziune prin satelit este impartita in prezent intre RCS&RDS – Digi, Romtelecom – Dolce si UPC – Focus Sat.  Acest tip de televiziune (digitala) este cunoscuta si sub numele de DTH (Direct-to-Home), prin care se retransmit prin satelit pachete de programe tv la standarde deosebite de calitate.

Un alt avantaj il reprezinta faptul ca pachetele de programe sunt receptate cu o singura antena satelit. Aceasta este situatia in prezent, iar dintre cei aproape sase milioane de abonati tv, aproape jumatate beneficiaza de servicii DTH. In aceste conditii, ce vrea sa faca Orange? Intra pe piata DTH? Va retransmite programe TV pentru tablete si smartphone-uri, eventual si pentru televizoare clasice? Reporterii „National” au pus toate aceste intrebari oficialilor Orange, care nu au infirmat intrarea pe piata tv satelit si nu au comentat restul presupunerilor, semn ca se pregatesc sa dea o lovitura cablistilor.

author avatar
eNational
709 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger