AcasăOldOprescu: Atrag atentia ELCEN sa nu se mai joace!

Oprescu: Atrag atentia ELCEN sa nu se mai joace!

Sorin Oprescu cere ELCEN sa livreze agent termic catre populatie in conditii civilizate, nu cu taraita

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a facut apel, ieri, la firmele implicate in producerea de agent termic, avertizand ELCEN si Distrigaz  sa-si respecte obligatiile contractuale si sa anunte ca se taie gazele nu dupa, ci inainte de luarea acestei masuri, care a dus, recent, la sistarea apei calde in aproape toate sectoarele din Bucuresti.

Sorin Oprescu cere ELCEN sa livreze agent termic catre populatie in conditii civilizate, nu cu taraita

Incepand din 30 septembrie, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrata catre ELCEN, din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei, iar ELCEN a taiat agentul termic pentru RADET pe motiv ca aceasta firma ii datoreaza 2,5 miliarde de lei. In consecinta, RADET a anuntat in weekendul trecut ca a fost nevoita sa reduca temperatura apei calde, in sectoarele 2, 3, 4 si 5, din cauza reducerii presiunii si cantitatii de gaze livrate catre ELCEN. Sambata, Distrigaz a anuntat ca a reluat furnizarea la parametri normali.

Manevra ca la Gazprom?

Afland despre masura reducerii presiunii la gazele furnizate ELCEN de catre Distrigaz, primarul Sorin Oprescu a transmis un avertisment firmelor implicate.  „Fac apel la toti factorii implicati, mai ales la ELCEN si Distrigaz, sa priveasca cu toata responsabilitatea toate aspectele cu impact social. Nu cred ca GDF Suez doreste sa procedeze asa cum procedeaza Gazprom-ul. Daca nu, sa o spuna, nu sa opreasca, sa scada presiunea de transport a gazelor naturale, ca sa nu putem sa ne ducem in continuare la o aprovizionare civilizata cu agent termic a populatiei. Atrag atentia ELCEN sa nu se mai joace!”, a avertizat Oprescu.

„O lege tampita”

Pe de alta parte, Sorin Oprescu a aratat ca sunt mari probleme si cu legea ce reglementeaza plata datoriilor catre ELCEN. „Legea este tampita, legea pe care a dat-o ANRE (Autoritatea de reglementare in domeniul energiei- n.r.), pentru ca nu poti, in conditiile in care ai in fata penalitati la penalitati, sa dai banul public fara sa intrebi si fara sa protejezi cetatenii”, a afirmat edilul, cerand partilor implicate sa-si respecte obligatiile contractuale si sa livreze apa calda bucurestenilor.

 

author avatar
Arpad Dobre
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger