AcasăOldOMV Petrom si Romgaz, in scadere continua la bursa

OMV Petrom si Romgaz, in scadere continua la bursa

Companiile energetice si SIF-urile au inregistrat pierderi notabile la BVB

Tranzactiile incheiate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au insumat 199,26 milioane de lei, cele cu actiuni cumuland 143,20 milioane lei, in scadere cu 34,60% fata de saptamana precedenta. Companiile energetice, printre care OMV Petrom si Romgaz, au consemnat pierderi, in vreme ce titlurile Erste si Banca Transilvania s-au apreciat.

Companiile energetice si SIF-urile au inregistrat pierderi notabile la BVB

Cele mai importante schimburi s-au realizat cu titlurile Banca Transilvania (32,45 de milioane de lei), Fondul Proprietatea (20,97 de milioane de lei), Electrica (18,51 de milioane de lei), Transgaz (14,35 de milioane de lei) si Romgaz (12,83 de milioane de lei). Potrivit buletinului Puls Capital, realizat de brokerii Intercapital Invest, saptamana trecuta au inregistrat cresteri 32 titluri, opt au stagnat, iar 35 de emitenti au consemnat pierderi. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat la actiunile Boromir, Electroaparataj si SIF Hoteluri, de +17,04%, +15,00% si +15,00%. Cea mai mare scadere au consemnat-o titlurile Carbochim, de -13,58%, aceasta fiind urmata de cele emise de Santierul Naval Orsova si Retrasib, de -11,07% si -10%.

Scaderi si cresteri

Indicele ROTX s-a apreciat cu 1,38%, fiind ajutat de cresterea valorii titlurilor Erste Bank cu 3,96%. L-a polul opus s-a aflat indicele energetic BET-NG, care a pierdut 1% din valoare in perioada analizata. Potrivit analistilor Intercapital Invest, piata locala a consemnat variatii ample in toate sedintele de tranzactionare ale saptamanii trecute. Indicii de la BVB au debutat, luni, cu scaderi in jur de 5%, cele mai mari intr-o singura zi de la inceputul anului. Bursa a mai recuperat marti din pierderi, BET apreciindu-se cu 2,60%, dar scaderile au revenit in sedinta de miercuri. Banca Centrala Europeana a anuntat, joi, ca este pregatita sa sustina stabilizarea economiei europene. In urma anuntului, indicele BET a incheiat ziua de joi pe un plus de 3,48%, iar in sedinta de vineri a crescut cu 1,79%. La BVB s-au evidentiat titlurile Banca Transilvania, Erste Group si Fondul Proprietatea, care au crescut cu 4,98%, 3,96% si cu 1,38% saptamana trecuta. Actiunile OMV Petrom si Romgaz, au inregistrat scaderi de 2,91% si de 1,22%. Indicele  BET-FI a incheiat saptamana pe un minus de 0,22%, SIF Muntenia inregistrand cea mai mare scadere dintre SIF-uri, de -4,35%.

author avatar
Arpad Dobre
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger