AcasăOldOMV isi vinde benzinariile

OMV isi vinde benzinariile

omvOMV Petrom, profit record în 2022, cel mai mare vreodată în România. Ce a anunțat compania despre plata taxei de solidaritate

Grupul energetic austriac OMV, proprietarul Petrom, a anuntat ca va vinde 68 dintre benzinariile sale din Cehia catre Unipetrol, divizia ceha a grupului petrolier polonez PKN Orlen.

omv
OMV va ramane cu 135 de benzinarii in Cehia

In prezent, OMV detine 217 de benzinarii in Cehia, iar dupa finalizarea tranzactiei cu Unipetrol va mai ramane cu 135 de statii de vanzare a carburantilor. In prezent, in Cehia, compania care detine cele mai multe benzinarii este Unipetrol, cu 338 de statii de alimentare, pe locul doi situandu-se brandul ungar MOL, cu 315 statii. Pe de alta parte, compania austriaca OMV se pregateste sa faca schimb de actiuni cu Gazprom, cu care are, de altfel, solide legaturi de afaceri, in pofida sanctiunilor economice impuse de UE Rusiei. Austriecii nu confirma, dar printre cele mai atractive active cu care ar putea sa faca schimb cu rusii pentru niste campuri petroliere prin pustiile Siberiei s-ar putea numara si cele aflate in proprietatea OMV Petrom.

author avatar
Arpad Dobre
808 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger