AcasăOldNoi tarife pentru documentele furnizate de Inspectia Muncii

Noi tarife pentru documentele furnizate de Inspectia Muncii

Tarifele pentru eliberarea documentelor de la Inspectia Muncii s-au majorat

Angajatorii si angajatii vor plati mai mult decat pana in prezent pentru eliberarea de certificate sau adeverinte de la Inspectia Muncii, precizeaza un act normativ care modifica tarifele actuale.

Tarifele pentru eliberarea documentelor de la Inspectia Muncii s-au majorat

Potrivit reglementarilor in vigoare, arata Elena Voinea, specialist AvocatNet, Inspectia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de munca, elibereaza, contra cost, certificate, adeverinte sau alte documente, in urma solicitarilor venite din partea angajatorilor si angajatilor.

Cat costa eliberarea de documente?

Potrivit noului Ordin al Ministerului Muncii, angajatorii sau angajatii care vor solicita documente sau furnizarea de informatii din Registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL) vor plati mai mult decat pana in prezent. Mai exact, pentru eliberarea de certificate/adeverinte/duplicate de adeverinte in baza documentelor existente in arhivele inspectoratelor teritoriale de munca (ITM), solicitantii vor plati un tarif de 50 lei/document, cu 10 lei mai mult decat pana acum. De asemenea, pentru eliberarea de certificate cu informatii extrase din baza de date organizata la nivelul Inspectiei Muncii cu registrele generale de evidenta a salariatilor transmise de angajatori taxa este de 15 lei/persoana, fata de tariful anterior, de 10 lei/persoana. Prestarea acestor servicii se face numai dupa confirmarea achitarii tarifelor in contul inspectoratului teritorial de munca sau direct la casieriile acestora.

Scutiti de taxe

Pe de alta parte, precizeaza AvocatNet, sunt exceptate de la plata:

–    institutiile care functioneaza in subordinea, in coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Muncii;

–    instantele de judecata, organele de cercetare penala, organele de urmarire penala, organele fiscale, precum si oricare alte institutii pentru care actele normative prevad scutirea de taxe, tarife si comisioane.

Tarife ce se aplica pentru furnizarea datelor din REVISAL

Angajatorii care pierd datele din Revisal au posibilitatea sa le recupereze de la inspectoratele teritoriale de munca unde se afla in evidenta. Acest serviciu, la fel ca si cele de eliberare a documentelor, este oferit contra cost. AvocatNet arata ca sunt prevazute doar taxele aplicabile pentru furnizarea datelor din REVISAL prin eliberarea unor extrase pe suport hartie din baza de date organizata la nivelul Inspectiei Muncii, dupa cum urmeaza:

–  date angajator: 10 lei/pagina;

–   lista tuturor salariatilor: 10 lei/pagina;

–    detalii salariat: 10 lei/salariat sau fost salariat.

author avatar
National
282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger