AcasăOldNoi reguli la restituirea timbrului de mediu

Noi reguli la restituirea timbrului de mediu

Ultimul proprietar al unei masini poate cere restituirea timbrului de mediu

Persoanele obligate sa achite taxa auto, taxa de mediu sau timbrul de mediu isi pot recupera in anumite conditii taxa respectiva, in cazul in care masina este scoasa definitiv din circuitul auto.

Ultimul proprietar al unei masini poate cere restituirea timbrului de mediu

Conform prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 9/2013, in situatia in care un autovehicul – pentru care s-a platit in Romania taxa auto, taxa de poluare sau timbrul de mediu  – este scos din parcul auto national, ultimul proprietar poate solicita restituirea valorii reziduale a timbrului. In ordonanta mentionata se preciza ca solicitantii restituirii taxei trebuie sa prezinte o serie de documente in care sa fie mentionata sintagma „radiere pentru export”. Intrucat cuvantul „export” a generat confuzie, autoritatile au inlocuit sintagma anterioara cu mentiunea „Vehicul scos definitiv din Romania”. Cei care solicita restituirea valorii reziduale a taxei trebuie sa prezinte urmatoarele documente:

a) copia cartii de identitate a vehiculului, certificata de lucratorul serviciului de permise si inmatriculare a vehiculelor, cu mentiunea „Vehicul scos definitiv din Romania”;

b) certificat de radiere cu mentiunea „Vehicul scos definitiv din Romania”, in original si copie;

c) contract de vanzare sau declaratia vamala de export, dupa caz, in original si copie.

author avatar
Arpad Dobre
371 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger