AcasăOldNoi obligatii pentru furnizorii de servicii tv

Noi obligatii pentru furnizorii de servicii tv

Utilizatorii de servicii tv trebuie sa primeasca informatii complete de la cablisti

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a stabilit furnizorilor de servicii tv noi obligatii de informare a utilizatorilor cu privire la abonamentele pentru retransmisia programelor de televiziune.

Utilizatorii de servicii tv trebuie sa primeasca informatii complete de la cablisti

Potrivit celor mai recente date statistice, aproape sapte milioane de gospodarii din Romania au acces la servicii de retransmisie tv contra cost. Decizia ANCOM nr. 158/2015 stabileste categoriile de informatii pe care furnizorii de comunicatii electronice trebuie sa le aduca la cunostinta utilizatorilor si extinde obligatiile de informare si la furnizorii de servicii de internet si retransmisie tv, pe langa furnizorii de telefonie, care aveau asemenea obligatii inca din anul 2009. In cazul in care aceste informatii nu se regasesc pe paginile de internet ale furnizorilor, sau  utilizatorii nu primesc la cerere astfel de informatii referitoare la ofertele pentru serviciile de televiziune, consumatorii pot face o sesizare la ANCOM.

Facturi detaliate

Potrivit noilor obligatii, furnizorii de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale trebuie sa elibereze, la cererea abonatilor, facturi detaliate care sa includa informatii precum:

– perioada de tarifare;

– tariful lunar perceput pentru abonament;

– tarifele percepute pentru conectare/instalare/reconectare/deconectare, daca este cazul;

– gratuitatile si reducerile tarifare de care abonatul a beneficiat si modul de aplicare a acestora, daca este cazul;

– un numar de telefon pe care utilizatorul il poate apela pentru a solicita informatii suplimentare cu privire la factura detaliata.

author avatar
Arpad Dobre
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger