AcasăOldNita: „Daca tot stric tot in sistemul energetic, merg pana la capat”

Nita: „Daca tot stric tot in sistemul energetic, merg pana la capat”

Constantin Nita a fost criticat de specialisti pentru deciziile sale

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat ca, indiferent de criticile care i se aduc fata de deciziile sale, va merge pana la capat.

Constantin Nita a fost criticat de specialisti pentru deciziile sale

Ministrul Constantin Nita considera ca vanzarea pachetului de 15% din actiunile Transgaz este un succes, dar nu are de gand sa faca acelasi lucru la Petrom. „Nu cred ca vindem actiunile la Petrom, am in vedere un alt mod de lucru. Daca tot stric tot in sistemul energetic, merg pana la capat”, a afirmat Nita. Acesta pare sa fie raspunsul sau la criticile care i s-au adus in privinta privatizarii tip „tandem” in domeniul energetic, respectiv cate o termocentrala falimentara unita cu o hidrocentrala profitabila intr-un complex energetic si vanzarea lor „la pachet”. O alta masura controversata o reprezinta promovarea (a se citi impunerea) pe piata electricitatii a energiei electrice scumpe produse in termocentrale, in dauna celei ieftine livrate de hidrocentrale.

Succes sau vanzare in pierdere?

Nita a anuntat, ieri, triumfator, ca statul a vandut pe Bursa intregul pachet de 15% din actiunile Transgaz, obtinand echivalentul a 72 de milioane de euro. „Pretul la care s-a adjudecat este de 179 lei pe actiune. Este baza de pornire pentru celelate privatizari pe care le vom avea in acest mod”, a afirmat increzator Nita. Domnia sa a omis insa un mic amanunt: cu o zi inainte de vanzare, actiunile valorau aproape 200 de lei. Pe de alta parte, Transgaz, care are o valoare de piata de aproximativ 500 de milioane de euro, a obtinut in semestrul I din 2012 un profit net de 210 milioane de lei. Asadar, numai prin participarea la profit, cei care au cumparat actiuni Transgaz isi recupereaza rapid investitia.

author avatar
Arpad Dobre
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger