AcasăOldNiculae vrea profituri mari cu voie de la FMI

Niculae vrea profituri mari cu voie de la FMI

Ioan Niculae este acuzat de subminarea economiei nationale

Magnatul Ioan Niculae vrea sa ceara FMI amanarea scumpirii gazelor, altfel, zice el, industria romaneasca va fi distrusa. Niculae a fost anchetat anul trecut de DIICOT pentru subminarea economiei nationale, deoarece a utilizat gaze ieftine, defavorizand populatia.

Ioan Niculae (foto jos) isi vede amenintata afacerea cu ingrasaminte chimice de la InterAgro
Ioan Niculae

Niculae, care este si presedintele Uniunii Confederatiilor Patronale Independente din Romania, a anuntat ca vrea sa trimita de urgenta  o scrisoare catre FMI, Banca Mondiala, Comisia Europeana si Guvernul Romaniei, referitoare la amanarea scumpirii gazelor. Masura este cuprinsa in HG nr. 22/2013, iar Niculae sustine ca va cere amanarea deciziei in perioada aprilie 2013 – octombrie 2014. „Vorbim despre o masura aberanta din punct de vedere economic, care risca sa distruga si ceea ce a mai ramas din industria romaneasca”, a avertizat Niculae.

Scumpiri in trepte

Conform HG nr. 22/2013, gazele pentru consumatorii non-casnici se scumpesc in trepte, de la la 55,30 lei/MWh din 1 aprilie 2013, la 119 lei/MWh in octombrie 2014. Motivul ingrijorarii lui Niculae il constituie, insa, faptul ca scumpirea gazelor i-ar putea scadea drastic profitul pe care il obtine din exportul ingrasamintelor chimice fabricate in Romania cu metan ieftin de la Romgaz.

Anchetat de DIICOT

Niculae a fost chemat anul trecut la DIICOT, fiind acuzat de complot si de subminarea economiei nationale. Procurorii sustin ca, in perioada 2007-2010, prin contracte speciale cu Romgaz, omul de afaceri a utilizat gaze ieftine din productia interna, in vreme ce populatia a fost nevoita sa foloseasca metan de import, la pret dublu fata de cel autohton. Ancheta continua.

author avatar
Arpad Dobre
275 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger