AcasăOldNicolae Vacaroiu matura pe jos cu guvernantii: „Privatizarile, o rusine!"

Nicolae Vacaroiu matura pe jos cu guvernantii: „Privatizarile, o rusine!”

Nicolae Vacaroiu isi trimite subalternii in prima linie a razboiului politic

Fostul premier Nicolae Vacaroiu a criticat in termeni duri situatia economica a tarii, concluzionand ca mai toate privatizarile din Romania s-au soldat cu rezultate proaste. Demnitarul sustine ca PIB-ul tarii trebuia sa fie de trei ori mai mare fata de cel actual.

Vacaroiu ii critica pe guvernanti, care asteapta sa le zica si sa le impuna FMI ce au de facut

Presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, stie ce spune cand afirma ca economia Romaniei a ajuns pe butuci. „Nu vrem sa recunoastem ca, din pacate, privatizarile au fost in proportie de 80% un esec”, a declarat, miercuri, Vacaroiu. El a avertizat asupra politicii paguboase a actualului guvern, care, din lipsa de bani, vinde actiuni ale companiilor strategice, ca Transgaz, de exemplu. Fostul premier s-a aratat nemultumit si de faptul ca, din lipsa de solutii autohtone de dezvoltare, autoritatile au ajuns la mana FMI, care impune totul din perspectiva Vestului, cu restrictii bugetare si taieri salariale.

PIB mic, industrii disparute

Vacaroiu a admis ca in Romania ultimelor decenii s-a distrus mai mult decat era necesar. „Astazi ar fi trebuit sa vorbim despre o Romanie cu un PIB de cel putin de trei ori mai mare decat cel actual”, a fost de parere fostul premier. El a remarcat si disparitia unor ramuri industriale competitive, a caror productie era exportata, in proportie de 90%, in Occident (confectii, covoare, incaltaminte etc.). „Incepand din ’90 incoace, cu prea mare usurinta am acceptat prea multe sfaturi de afara, spre binele nostru si binele a dus la situatia de astazi a Romaniei”, a mentionat presedintele Curtii de Conturi.

Bancherii, ironizati

Vacaroiu a remarcat, nu fara umor, ca in Romania si in alte state, ceva merge foarte bine in aceste vremuri de criza. „Un sector unde se traieste bine, sectorul bancar: salarii serioase. Nu numai la noi, in toata Europa, in toata lumea, iar daca aici se clatina ceva, toate guvernele, imediat – recapitalizare, le dam. Pai, saracii, sa ramana presedintii astia (de banci – n.r.) fara bonusuri anuale si trimestriale?”, s-a intrebat, ironic, Vacaroiu.

author avatar
Arpad Dobre
503 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger