AcasăOldNicolae Danila, propus la sefia ASF

Nicolae Danila, propus la sefia ASF

Nicolae Danila ar trebui sa faca o curatenie generala la ASF

Autoritatile trebuie sa numeasca pana la inceputul lunii aprilie un nou sef la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si, in conditiile in care unii membri ai actualei conduceri au mai putina tangenta cu finantele, este nevoie de un sef priceput. Actuala putere il are in vedere pe Nicolae Danila, fost presedinte al BCR.

Nicolae Danila ar trebui sa faca o curatenie generala la ASF

Parlamentul ar trebui sa-l valideze, pana la 3 aprilie 2014, pe noul sef al ASF – oricine va fi acela – dupa ce Dan Radu Rusanu a fost arestat in dosarul Carpatica Asigurari. Miza este foarte mare, deoarece vorbim de coordonarea supravegherii unei piete de 15-25 de miliarde de euro (bursa, asigurari si pensii private obligatorii).

Scandaluri financiare

Opinia publica a fost iritata dupa ce a aflat ce salarii – si prime, si bani de concedii – si-au „tras” membrii conducerii ASF, care au luat pe ultimele doua-trei luni ale anului trecut lefuri de aproape 80.000 de euro de „caciula”. Un alt scandal, care a dus la prabusirea a si asa destul de discutabilei popularitati a institutiei a fost presupusa implicare, urmata de arestare, a fostului sef al  ASF, Dan Radu Rusanu, in dosarul Carpatica Asigurari.

Fostul sef al BCR, „in carti”

Se pare ca guvernantii au decis deja cine va fi noul presedinte al Big Brother-ului financiar. Este vorba de Nicolae Danila, in prezent membru in Consiliul de Administratie al BNR si fost sef al BCR. Danila a fost administrator la fosta Bancorex, pana la lichidarea acesteia in noiembrie 1999, cand a fost numit vicepresedinte al BCR, apoi, din 2000 pana in 2007, a ocupat postul de presedinte al acestei banci. Avem, asadar, un profesionist in ale finantelor, care trebuie sa-i subordoneze si sa-i puna la treaba pe ceilalti – nu atat de profesionisti – membri ai conducerii ASF.

author avatar
Arpad Dobre
501 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger