AcasăOldNetul pe PC si telefonia fixa vor disparea!

Netul pe PC si telefonia fixa vor disparea!

Internetul fix va fi inlocuit definitiv cu cel mobil in doar cativa ani

Informatiile si comunicatiile electronice sunt, pe zi ce trece, tot mai mobile, iar expertii, dar si utilizatorii de smartphone-uri sau tablete estimeaza ca internetul fix, precum si telefonul fix au zilele numarate.

Internetul fix va fi inlocuit definitiv cu cel mobil in doar cativa ani

Utilizatorii de servicii de comunicatii electronice din Romania se asteapta ca pana in anul 2020 serviciile de comunicatii electronice sa migreze din ce in ce mai mult spre platforme online, internetul mobil ajungand sa inglobeze toate celelalte servicii de comunicatii electronice. Aceasta este una dintre concluziile unui studiu comandat de ANCOM, care are in vederea elaborarea unei strategii in domeniu pana in 2020. Utilizatorii rezidentiali mai tineri (pana in 30 ani) si cei din mediul rural prevad o scadere a utilizarii internetului fix cauzata de inlocuirea lui cu internetul mobil. Totusi, exponentii mediului de afaceri, ai media, autoritatilor si mediului academic mai cred in cresterea utilizarii internetului fix.

Telefonie mobila sau WhatsApp si Skype

Perceptia utilizatorilor este ca si utilizarea telefoniei mobile va continua sa creasca odata cu scaderea varstei primei utilizari, cu aparitia unor terminale performante la pret din ce in ce mai accesibil si cu cresterea utilizarii internetului mobil. Pe de alta parte, pentru unele dintre grupurile intervievate, pare evidenta inlocuirea in viitor a telefoniei mobile cu serviciul de date, odata cu raspandirea aplicatiilor care permit comunicarea in timp real prin intermediul internetului (apeluri pe Facebook, WhatsApp, Skype). Perceptia utilizatorilor cu privire la telefonia fixa si la televiziunea liniara este de scadere sau chiar disparitie, urmand a fi inlocuite cu serviciile mobile si, respectiv, cu serviciul de acces la internet.

author avatar
Arpad Dobre
448 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger