AcasăOldNegritoiu: Asigurarile se vor scumpi in acest an

Negritoiu: Asigurarile se vor scumpi in acest an

Misu Negritoiu a anuntat ca va face mari reduceri de personal si de salarii la ASF

Noul sef al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, a avertizat ca politele de asigurari auto si imobiliare se vor scumpi in acest an. El a atras atentia propriilor angajati ca locurile de munca la ASF nu sunt garantate pentru nimeni.

Misu Negritoiu a anuntat ca va face mari reduceri de personal si de salarii la ASF

Scandalurile legate de salariile de zeci de mii de euro de la ASF l-au determinat pe noul sef al institutiei sa faca un anunt ce nu va fi pe placul niciunui angajat. „Avem in vedere reducerea masiva a cheltuielilor cu personalul. Locul de munca nu este garantat pentru nimeni”, a avertizat Negritoiu. El a precizat ca, in baza unui contract de consultanta cu PriceWaterhouseCoopers, are deja un proiect de schimbare a organigramei, care prevede, printre altele, revizuirea numarului de personal de executie si eliminarea unor nivele de conducere inutile. Documentul prevede si revizuirea sistemului de compensare si de retribuire, iar sporurile si primele au fost deja blocate. Negritoiu a mentionat ca a aliniat salariile conducerii ASF (care au atins peste 60.000  de euro/persoana pe ultimele doua luni ale anului trecut) sub nivelul celor de la BNR, fara a da detalii (din cate stim, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, are o leafa de 10.000 de euro/luna). Pe de alta parte, seful ASF a atras atentia ca posesorii de masini si de case vor avea de platit, din acest an, polite de asiguare mai mari.

Scumpiri din cauza cutremurelor

Negritoiu a estimat ca asiguratorii vor majora tarifele, fie pentru a avea mai multi bani in bugetul firmei, fie pentru ca firmele-mama din strainatate le cer acest lucru, de teama numeroaselor cutremure din Romania. Acest risc seismic poate determina firmele straine sa ceara sume mai mari pentru a reasigura companiile romanesti, ceea ce va duce si la cresterea preturilor la politele pentru locuinte. Potrivit lui Negritoiu, asigurarea obligatorie a locuintelor nu va depasi 20 de euro/unitate locativa asigurata, insa politele facultative se vor scumpi.

author avatar
Arpad Dobre
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger