AcasăOldMisu Negritoiu, noul sef al ASF

Misu Negritoiu, noul sef al ASF

Misu Negritoiu este cunoscut drept un bun finantist, dar si ca un critic al masurilor BNR

Premierul Victor Ponta l-a propus in functia de sef al  Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pe fostul director general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu. Desi acesta este cunoscut drept un critic al masurilor BNR, numirea sa a fost facuta cu girul guvernatorului Mugur Isarescu.

Misu Negritoiu este cunoscut drept un bun finantist, dar si ca un critic al masurilor BNR

Primul-ministru a tinut sa precizeze ca a convenit cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sa fie asigurata o conducere nepolitizata a ASF. Ponta a mentionat ca Misu Negritoiu urmeaza sa fie audiat luni de catre comisiile parlamentare de specialitate, iar marti sa fie votat in Parlament pentru aceasta functie.

Cariera

In varsta de 64 de ani, Misu Negritoiu are in spate o cariera in care a ocupat functii de conducere atat in sectorul public cat si in domeniul privat. Fost ministru in Guvernul Vacaroiu, Negritoiu a intrat in sectorul privat in 1997, devenind in 2006 director general al ING Bank Romania, iar in prezent ocupa postul de presedinte al bancii. Viitorul sef al ASF este cunoscut ca un bun profesionist, un analist bancar pertinent, dar si ca o voce critica la adresa politicii monetare a BNR .

Ipoteza

Faptul ca si Isarescu si-a dat girul asupra numirii lui Negritoiu la conducerea ASF ar putea lasa loc de comentarii, atata vreme cat fostul sef al ING Bank Romania nu agreeaza masurile luate de guvernatorul BNR in privinta cursului leu/euro. Asadar, prin numirea lui Negritoiu la ASF se doreste oare cu adevarat depolitizarea institutiei sau doar inlaturarea unei voci critice, prin insailarea in viitor a unui dosar precum cel al lui Dan Radu Rusanu?

author avatar
Arpad Dobre
284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger