AcasăOldMinistrul Finantelor anunta amanarea masurii: "Electorata" se va implementa, dar peste doi...

Ministrul Finantelor anunta amanarea masurii: „Electorata” se va implementa, dar peste doi ani

Ioana Petrescu

Ioana Petrescu, noua sefa de la Finante, a anuntat ca nu se va renunta la masura propusa de Guvern, referitor la reducerea ratelor la creditele persoanelor cu venituri mici, dar a precizat ca masura s-ar putea aplica abia din 2016.

Ioana Petrescu

Ca urmare, „electorata” – cum este cunoscuta, mai degraba, ideea – se va implementa peste doi ani, dupa ce demersul va fi analizat atat in cadrul unor discutii cu bancile, cat si cu reprezentanti ai forurilor de profil. Petrescu a facut aceste precizari marti, in cadrul unui interviu Adevarul Live. „(„Electorata”) se va aplica, dar vreau sa o supun dezbaterii atat cu bancile, cat si cu mediul academic. Noul plan este sa ajutam pe cei cu venituri mici din 2016, am format un grup care sa identifice orice posibila problema. Daca sunt persoane cu venituri mici, e bine sa fie ajutati inainte ca acest imprumut sa de devina neperformant. Trebuie sa fie mai putin birocratica. Am mai schimbat formula domnului Voinea  ministrul delegat pentru Buget -n.r)”, a precizat Ioana Petrescu.

Va amintim ca „electo-rata” este un proiect privind reduceri fiscale aplicabile in cazul persoanelor cu venituri de 1600 lei, care au dificultati la plata creditelor bancare, dar care nu au intarzieri mai mari de 90 de zile de la achitarea acestor rate.

175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger