AcasăOldMinistrul Economiei vrea sa scoata un atlas economic al Romaniei: Vosganian atrage...

Ministrul Economiei vrea sa scoata un atlas economic al Romaniei: Vosganian atrage investitori doar in carti

Varujan Vosganian anunta ca va construi o poarta de intrare in Romania pentru investitorii straini

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, crede ca a gasit solutia pentru atragerea investitorilor straini: un atlas economic. Acesta ar putea fi un fel de „Eterna si fascinanta Romanie”, in varianta „Industria romaneasca e sublima, dar lipseste cu desavarsire”.

Varujan Vosganian anunta ca va construi o poarta de intrare in Romania pentru investitorii straini

Amintindu-si, probabil, de orele de geografie economica de dinainte de decembrie 1989, Vosganian sustine o mai veche si draga idee a lui, cea a crearii unui atlas economic al Romaniei.

Investitorii, ca la poarta noua

Intr-un fel, ministrul are dreptate, deoarece in prezent avem harti ale magazinelor de etnobotanice, ale consumului de droguri, ale celor mai mari salarii, ale prostitutiei etc., dar nu stim daca si unde se mai fabrica perii de pantofi, de exemplu. „Nu exista in prezent o harta economica, astfel incat sa stim exact cine si unde produce un anumit tip de produs. Nu exista nici o poarta prin care investitorii straini sa poata patrunde pe piata economica, stiind exact ce si unde ar putea investi”, s-a plans Vosganian. Deci de-asta nu nimereau afaceristii occidentali la noi in tara! Asadar, atlasul va fi noua poarta la care se vor uita – uluiti de atatea oportunitati economice – investitorii straini.

„Neckerman”-ul industriei romanesti

El si-a luat angajamentul ca, pana in toamna, atlasul cu pricina va fi documentat, iar noua ne mai ramane doar sa ne interesam unde  se mai fabrica galeti. De ce? Pentru a aduna in ceva laptele si mierea care vor curge in urma avalansei de investitori-cititori ai atlasului economic. Acesta se vrea, se pare, un „best- seller” ca si „Eterna si fascinanta Romanie”, in varianta „Industria romaneasca e sublima, dar lipseste cu desavarsire”. Cu „Eterna si… ” s-au spalat 5,79 de milioane de dolari, iar cu atlasul economic se va reindustrializa Romania in carti si pe harti.

author avatar
Arpad Dobre
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger