AcasăOldMinistrul Economiei: Cainele nu pleaca de la macelarie!

Ministrul Economiei: Cainele nu pleaca de la macelarie!

Ministrul Mihai Tudose sustine ca patronii firmei manageriate de Karl Schmid se agita din cauza pierderii profiturilor viitoare

Holzindustrie Schweighofer Romania a avertizat ca razboiul mediatic (starnit in urma dezvaluirilor privind prelucrarea de lemn furat) va duce la deterioarea relatiilor dintre Austria si Romania. Voalat, firma austriaca a amenintat ca pleaca din tara noastra, dar ministrul Economiei, Mihai Tudose, sustine ca nu se va intampla asa.

Ministrul Mihai Tudose sustine ca patronii firmei manageriate de Karl Schmid se agita din cauza pierderii profiturilor viitoare

Dezvaluirile jurnalistilor de la organizatia EIA, care l-au filmat pe managerul de achizitii al Holzindustrie Schweighofer Romania, Karl Schmid, in timp ce accepta prelucrarea de lemn taiat ilegal, face in continuare valuri. Corpul de Control al primului-ministru a descoperit un adevarat jaf in padurile Romaniei, realizat cu largul concurs al unor directii si ocoale silvice ale Romsilva, iar DNA a declansat controale.

Controale DNA la Bistrita

Mihai Tudose

Procurorii DNA au efectuat, ieri, nu mai putin de 13 perchezitii in Bistrita-Nasaud, la sediul Directiei Silvice judetene, la locuintele unor directori din institutie, la sapte firme si la locuintele mai multor persoane. Anchetatorii au ridicat de la directia silvica documente din birourile directorului general Gheorghe Ivan, directoarei economice Lombrea Adriana, al lui Vasile Titu Albu si ale unor angajati cu atributii in derularea achizitiilor, incheierea si monitorizarea derularii contractelor. Actiunea are la baza dosarul in care sunt vizate fapte de coruptie care ar fi fost comise in perioada 2009-2014. Pintre cei carora le-a fost scotocita casa se numara si omul de afaceri Traian Larionesi, care controleaza societatea Frasinul SRL Anies.  Potrivit precizarilor DNA, firma lui Larionesi achizitiona lemn de la Directia Silvica Bistrita-Nasaud, cu sprijinul sefului Directiei Silvice, Gheorghe Ivan, o parte ajungand la firma Holzindustrie Schweighofer Romania. Ca tot (re)veni vorba, dupa scandalul mediatic declansat de dezvaluirile EIA, firma austriacaa a trecut la contraatac.

Amenintari de ochii lumii

Se aude ca reprezentantii Holzindustrie Schweighofer Romania i-ar fi trimis premierului Victor Ponta o scrisoare in care, mai pe fata, mai voalat, vin cu revendicari si amenintari. Astfel, ei cer anularea limitei de 30% la taierea masei lemnoase, sustinand ca aceasta restrictie contravine liberei circulatii a marfurilor in UE. Cei de la Schweighofer atrag atentia ca tot acest scandal mediatic deterioreaza relatile dintre Austria si Romania, si ca firma a investit sute de milioane de euro si are 3.500 de angajati. Carevasazica, ne dau de inteles ca-si iau „jucariile”, concediaza angajatii si pleaca din Romania. „Cainele nu pleaca de la macelarie, stati linistiti. Dar, evident, avand bugete mari, pierzand cumva sume foarte mari, sunt foarte agitati”, a declarat, ieri, ministrul Economiei, Mihai Tudose.

 

author avatar
Arpad Dobre
509 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger