AcasăOldMinistrii lui Ponta se cearta pe taxa pe stalp

Ministrii lui Ponta se cearta pe taxa pe stalp

Razvan Nicolescu este nemultumit de exceptiile propuse de Ioana Petrescu referitoare la taxa de stalp

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, ii ademenea, recent, pe petrolistii din Texas in Romania, promitandu-le ca nu le va aplica nicio taxa pe platformele petroliere din Marea Neagra. Auzind una ca asta, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a cerut ca taxa sa fie la fel pentru toata lumea, chiar daca e vorba de platforme marine. Ioana Petrescu i-a replicat: „Nu sunt pe teritoriu!”.

Razvan Nicolescu este nemultumit de exceptiile propuse de Ioana Petrescu referitoare la taxa de stalp

Scutirea de taxa pe stalp infierbanta spiritele in Palatul Victoria, deoarece nu toti ministrii sunt de acord cu aceasta masura. Totul a pornit de la faptul ca ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a prezentat la Houston, in cadrul conferintei World Affairs Council, oportunitatile de investitii in Romania pentru oamenii de afaceri straini. „Venim in intampinarea nevoilor investitorilor si ne dorim crearea unui cadru fiscal de dezvoltare sustenabila. In acest sens, am gasit o solutie sa exceptam de la impozitare constructiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagra”, a spus ministrul la reuniunea oamenilor de afaceri texani din Houston. Aceasta pozitie l-a cam iritat pe ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Contre intre Energie si Finante

Nicolescu nu este de acord cu facilitati fiscale doar pentru o anumita parte a mediului de afaceri. „Mie, personal, nu-mi plac exceptiile. Taxa sa scada pentru toata lumea de la 1,5 la 1%”, a spus Nicolescu. In replica, Ioana Petrescu i-a adus ca argument insasi legislatia din domeniu. „Taxa se va reduce pentru toata lumea de la 1,5% la 1%, incepand de anul viitor. In ceea ce priveste echipamentele off-shore – fiindca de acelea discutam – nu se gasesc pe teritoriul Romaniei sau in apele teritoriale, sunt la mai mult de 12 mile marine de tarmul Romaniei. In lege, in amendamente, se defineste foarte clar ca este vorba despre constructii speciale de pe teritoriul Romaniei sau in apele teritoriale ale Romaniei” , a spus Petrescu.

 

author avatar
Arpad Dobre
367 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger