AcasăOldMini-criza imobiliara in Bucuresti

Mini-criza imobiliara in Bucuresti

Apartamentele mari, tot mai cautate, datorita programului A Doua Casa

Dupa ce in primul trimestru al anului s-a inregistrat o crestere consolidata a preturilor la apartamente, proprietarii s-au simtit incurajati sa scoata la vanzare tot mai multe locuinte. Aceasta a dus la scaderea valorii apartamentelor cu pana la 6%.

Apartamentele mari, tot mai cautate, datorita programului A Doua Casa

O analiza bazata pe statistici generate de anunturiparticulari.ro, care a luat in calcul toate ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de particulari in presa si pe internet in ultimii opt ani, arata ca in luna mai, numarul total de oferte noi de vanzare a fost de 3.712, cu 14% mai multe decat in aprilie, cand s-au inregistrat doar 3.189 de oferte noi de vanzare. Din total, 43% au fost oferte de apartamente cu doua camere, 30% – locuinte cu trei camere, 20% – garsoniere, iar 7% – oferte de apartamente cu patru camere.

Scaderi de preturi

Numarul ofertelor de vanzare pentru garsoniere a crescut in mai cu 3% fata de luna precedenta, ceea ce a dus la scaderea cu 2% a pretului mediu de vanzare la 31.395 de euro. La apartamentele cu doua camere, ofertele au fost cu 17% mai numeroase, valoarea acestor locuinte scazand cu 1,5%, pana la 49.615 euro in mai. Si ofertele la apartamentele cu patru camere au crescut in mai, dar numai cu 3,5% fata de aprilie. Pretul mediu de vanzare al acestora a suferit cea mai drastica scadere, de 6%, de la 94.975 de euro in aprilie la 89.179 de euro in mai.

Stagnare la trei camere

Cea mai mare crestere a numarului de oferte de vanzare, de 20%, s-a inregistrat la apartamentele cu trei camere, dar pretul a scazut foarte putin, cu 114 euro, ajungand in mai la 68.923 de euro. O explicatie ar fi programul A Doua Casa, care prevede trecerea de la o locuinta mai mica (mai ieftina) la una mai mare (mai scumpa).

 

author avatar
Arpad Dobre
273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger