AcasăOldMetro si Mega Image, amendate dupa audieri

Metro si Mega Image, amendate dupa audieri

Reprezentantii Metro si Mega Image vor fi audiati de Consiliul Concurentei

Consiliul Concurentei sustine ca nu a luat nicio decizie in sensul sanctionarii companiilor Metro, Selgros, Mega Image si Interex, implicate in investigatia privind piata de retail alimentar. Cu toate acestea firmele in cauza sunt pasibile de amenzi de pana la 4% din cifra lor de afaceri, pentru intelegeri de tip cartel.

Reprezentantii Metro si Mega Image vor fi audiati de Consiliul Concurentei

Institutia condusa de Bogdan Chiritoiu a anuntat, ieri, ca nu s-a luat inca nicio decizie de amendare a firmelor implicate in intelegeri de tip vertical (sau de tip cartel, cum li se mai spune). Raportul realizat in urma investigatiei a fost trimis partilor, o decizie in acest caz urmand a fi luata doar dupa audierea companiilor investigate.

Sanctiuni

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, anunta recent incheierea investigatiei privind suspiciunea de intelegere pe verticala), care a vizat grupurile Metro, Selgros, Mega Image si Interex. Seful Concurentei nu a precizat in ce mod (sau asupra caror preturi sau vanzari selective de marfuri) s-au inteles retailerii mentionati, dar cert este ca acestia au incalcat Legea concurentei si sunt pasibili de amenzi de 2 – 4 % din cifra de afaceri. Procentele par mici, dar pot insemna mult, daca luam in calcul faptul ca, de exemplu, pentru intelegeri tip cartel similare, intre producatorii si distribuitorii de carburanti (OMV Petrom, Rompetrol, Mol, Lukoil), Consiliul Concurentei a dat amenzi de 3% din cifrele de afaceri ale companiilor respective, adica de peste 200 de milioane de euro in total.

 

author avatar
Arpad Dobre
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger