AcasăOldMerkel accepta salariul minim, de dragul guvernarii

Merkel accepta salariul minim, de dragul guvernarii

Angela Merkel se aliaza cu SPD ca sa formeze cat mai repede noul guvern

Cancelarul german Angela Merkel a anuntat ca accepta solicitarea social-democratilor (SPD) privind introducerea salariului minim de aproximativ 1.500 de euro pe luna.

Angela Merkel se aliaza cu SPD ca sa formeze cat mai repede noul guvern

Desi a castigat inca un mandat de cancelar, Angela Merkel nu are o majoritate in Bundestag, astfel ca este nevoita sa se alieze cu cine (mai) este disponibil. Intrucat partenerii sau liberal-democrati nu au mai intrat in parlament, crestin-democratii  (CDU) lui Merkel trebuie sa se alieze cu social-democratii (SPD). Toate bune, doar ca SPD cere legiferarea unui salariu minim de 8,5 euro pe ora (aproximativ 1.500 de euro/luna) in Germania. „Acum trebuie sa va pronuntati, dragi conservatori”, a declarat recent presedintele SPD, Sigmar Gabriel. Dorind sa formeze cat mai curand guvernul,  Angela Merkel a admis ca va trebui sa accepte cererea SPD.

„Nu se va impune viziunea noastra privind salariul minim”, a spus Merkel. Ea a respins, astfel, propunerea colegilor sai de partid, care doreau stabilirea unor salarii minime diferentiate pe ramuri de activitate.

author avatar
Arpad Dobre
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger