AcasăOldMancarea fast-food, preferata bucurestenilor

Mancarea fast-food, preferata bucurestenilor

Shaormeriile au devenit preferatele bucurestenilor cu venituri mici si medii

Romanii consuma tot mai mult mancarea „in mers” si, in vreme ce persoanele cu venituri mai mici prefera patiseriile si covrigariile, cele cu venituri medii se dau in vant dupa shaorma si pizza, in special in Bucuresti.

Shaormeriile au devenit preferatele bucurestenilor cu venituri mici si medii

Un studiu realizat recent de GfK Romania, avand ca tema obiceiurile de consum de mancare ale romanilor in afara casei, a consemnat ca localurile cu servire rapida care vand burgeri, shaorma, pui prajit si cartofi prajiti sunt preferate pentru achizitionarea de mancare pentru a fi consumata „in mers”. Jumatate dintre participantii la studiul GfK sustin ca au cumparat mancare de la un astfel de local in ultimele patru saptamani.  Fast-food-urile sunt frecventate cu precadere de catre barbati, iar femeile opteaza pentru patiserii sau covrigarii. Cei mai multi dintre clientii acestor localuri au intre 25-34 de ani. Pizzeriile, care sunt si optiunea cea mai des intalnita la persoanele cu venituri peste medie, se afla sunt pe locul trei in topul preferintelor, clientii acestora avand varste intre 18 si 24 de ani.

Diferente intre provincie si Capitala

La nivel de tara, doar 2% dintre romani iau masa in oras in fiecare zi. Cei mai multi, aproximativ 20%, mananca o data pana la de trei ori pe saptamana mancare gata preparata. Cei tineri si foarte tineri, intre 15 si 24 de ani, sunt cei care au obiceiul de a cheltui cel mai des pentru a lua masa pe drum, mai ales cei din Bucuresti si din orasele mari. Locuitorii Capitalei si cei din marile orase sunt campioni la frecventa consumului de alimente in afara casei, cu un procent dublu fata de ceilalti romani. Persoanele cu venituri mari, de peste 4.000 de lei, sunt cele care mananca chiar mai des de o data pe zi in oras. Si tinerii, chiar daca nu au deloc venit sau au unul foarte mic, obisnuiesc sa manance „in mers” cel putin o data pe zi.

author avatar
Arpad Dobre
376 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger